начало

Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012

Мнениеот soniia » 25 Яну 2012, 19:39

sani_sun написа:Здравейте!
Не ми стана ясно за младши прокурори въпросника от трите части ли е или само наказателни :oops:
Може ли някой да публикува Конспекта за младши прокурори. Благодаря предварително :)

Само наказателно - правни науки!
4. Писменият изпит да се проведе на 17 март 2012г. /събота/ от 9.00 часа, в зали № 272, 292 и резервна зала 65 в сградата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, като в изпитните въпроси следва да се включат десет казуса от областта на наказателно-правните науки.

Въпросника го има на страницата на ВСС - Вътрешни актове.
soniia
Младши потребител

Мнениеот vasilev86 » 25 Яну 2012, 19:41

vasilkak написа:Здравейте колеги :)
Тази сутрин си пуснах документите за младши прокурор. ДОКУМЕНТИТЕ СЕ ГЛЕДАД ПОДРОБНО!!! Та..
1. Автобиографията ми е по Европейски стил и нищо не ми казаха = значи може.
2. Медицинското е обикновено, че не се водим на отчет, но понеже вече е 30 лв., а не 14 лв. влизаш при доктора, който те пита някакви обикновени въпроси - пушиш ли, пиеш ли, завързва някакъв обикновен разговор и така. Ако искате да се явявате и на двата конкурса - КАЖЕТЕ!!! Тогава се дава дубликат за другия конкурс, който дубликат е 10 лв. Иначе отново 30 лв.
3. Заявлението по чл. 7 /т.е. че ще кандидатствате и за какво/ е качено на сайта на ВСС. Попълнете го предварително.
4. Декларацията по чл. 162 от ЗСВ - напишете го в Google и ви излиза бланката. Попълнете си я.
5. ПРИГОТВЕТЕ СИ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Знам, че звучи смешно, до днес когато пуснах моите бяхме 5, 6 човека и само аз бях с изрядни документи - СРАМОТА!!! Като ще кандидатстваш някъде - ми виж какво ти трябва - изрично пише какви документи.
6. Гледайте да са ви подредени документите в джоб - така, както е изписано в заповедта на ВСС какви документи се искат, щото днес една мацка бръкна в чантата и ги извади в насипен вид и те я върнаха да си ги по подреди малко....
Т.Е. - нищо страшно :)
Успех :)

Да попитам нещо във връзка с медицинското. Аз ходих, взимам си една бланка от поликлиниката, на която пише Карта за предварителен медицински преглед, отидох до психиатъра и той написа клинично здрав. Моля за повече разяснения - ще помоля ако е възможно да щракнете медицинското и да ми го изпратите на e-maila - vasilev86@abv.bg, защото се притеснявам да не стане така да ме върнат - да видя как изглежда!!!
vasilev86
Младши потребител

Мнениеот mi6lence_1 » 25 Яну 2012, 20:14

Здравейте колеги
Тази сутрин си пуснах документите за младши прокурор. ДОКУМЕНТИТЕ СЕ ГЛЕДАД ПОДРОБНО!!! Та..
2. Медицинското е обикновено, че не се водим на отчет, но понеже вече е 30 лв., а не 14 лв. влизаш при доктора, който те пита някакви обикновени въпроси - пушиш ли, пиеш ли, завързва някакъв обикновен разговор и така. Ако искате да се явявате и на двата конкурса - КАЖЕТЕ!!! Тогава се дава дубликат за другия конкурс, който дубликат е 10 лв. Иначе отново 30 лв.
3. Заявлението по чл. 7 /т.е. че ще кандидатствате и за какво/ е качено на сайта на ВСС. Попълнете го предварително.
4. Декларацията по чл. 162 от ЗСВ - напишете го в Google и ви излиза бланката. Попълнете си я.
5. ПРИГОТВЕТЕ СИ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Знам, че звучи смешно, до днес когато пуснах моите бяхме 5, 6 човека и само аз бях с изрядни документи - СРАМОТА!!! Като ще кандидатстваш някъде - ми виж какво ти трябва - изрично пише какви документи.
6. Гледайте да са ви подредени документите в джоб - така, както е изписано в заповедта на ВСС какви документи се искат, щото днес една мацка бръкна в чантата и ги извади в насипен вид и те я върнаха да си ги по подреди малко....
Т.Е. - нищо страшно
Успех

Колега, Благодарим за инфото.Искам да Ви питам, след като автобиографията Ви е "в Европейски стил", това означава ли, че сте вписали следното:

СОЦИАЛНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Съвместно съжителство с други хора в интеркултурно обкръжение, в ситуации, в които комуникацията и екипната работа са от съществено значение (например в културата и спорта) и др. [ Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ОРГАНИЗАЦИОННИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Координация, управление и адмистрация на хора, проекти и бюджети в професионалната среда или на доброволни начала (например в областта на културата и спорта) у дома и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ТЕХНИЧЕСКИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Работа с компютри, със специфично оборудване, машини и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

АРТИСТИЧНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Музикални, писмени, дизайнерски и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ДРУГИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Компетенции, които не са споменати по-горе. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

СВИДЕТЕЛСТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС

Моля, отговорете, ако Ви е удобно!
Благодаря!

И друго искам да питам:
Възможно ли е документите да ги подаде друг човек с изрично нотариално зав.пълномощно?
mi6lence_1
Нов потребител

Мнениеот ivapetkova » 25 Яну 2012, 20:32

Здравейте, колеги! копие от трудовата книжка се изисква само при наличие на юридически стаж или във всички случаи? :roll: Благодаря предварително и успех на всички!
ivapetkova
Нов потребител

Мнениеот charlotta_corday » 25 Яну 2012, 21:10

soniia написа:Колеги, това е най - обикновенно удостоверение, че сме психично здрави и не се водим на отчет, преди малко го взех от психиатъра.

Привет, значи имаме предвид удостоверине от Психото на Екзар Йосиф, взима се от там. Изготвя се от оператор на регистър, а не от лекар, поне последното което вадих по друг повод
charlotta_corday
Нов потребител

Мнениеот soniia » 25 Яну 2012, 23:46

ivapetkova написа:Здравейте, колеги! копие от трудовата книжка се изисква само при наличие на юридически стаж или във всички случаи? :roll: Благодаря предварително и успех на всички!

Във всички случаи :!:
soniia
Младши потребител

Мнениеот invisible_ » 26 Яну 2012, 10:00

Здравейте, искам да попитам - значи за младши съдия конспекта е по гр. правни и наказателно правни науки. В сайта на ВСС пише, че резултатите от писмения изпит се съобщават след устния (процедура за провеждане на изпити) така ли е? Т. е ще си науча оценката едва след устния, аз си мислих, че на устен ще отидат само тези кандидати с оценки от писмения над 4.50.
invisible_
Младши потребител

Мнениеот vasilkak » 26 Яну 2012, 10:21

vasilev86 написа:
vasilkak написа:Здравейте колеги :)
Успех :)

Да попитам нещо във връзка с медицинското. Аз ходих, взимам си една бланка от поликлиниката, на която пише Карта за предварителен медицински преглед, отидох до психиатъра и той написа клинично здрав. Моля за повече разяснения - ще помоля ако е възможно да щракнете медицинското и да ми го изпратите на e-maila - vasilev86@abv.bg, защото се притеснявам да не стане така да ме върнат - да видя как изглежда!!!

Здравейте колега
Аз си пуснах документите и съответно няма как да го снимам и да Ви го пратя... Иначе отидох в психодиспансера на Екзарх Йосиф и ахахах жената всичко си знаеше - за кой конкурс по-точно, явно други хора бяха ходили преди това и тя си знаеше... направо ми го написа :)
vasilkak
Нов потребител

Мнениеот vasilkak » 26 Яну 2012, 10:26

mi6lence_1 написа:Здравейте колеги
Т.Е. - нищо страшно
Успех

Колега, Благодарим за инфото.Искам да Ви питам, след като автобиографията Ви е "в Европейски стил", това означава ли, че сте вписали следното:

СОЦИАЛНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Съвместно съжителство с други хора в интеркултурно обкръжение, в ситуации, в които комуникацията и екипната работа са от съществено значение (например в културата и спорта) и др. [ Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ОРГАНИЗАЦИОННИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Координация, управление и адмистрация на хора, проекти и бюджети в професионалната среда или на доброволни начала (например в областта на културата и спорта) у дома и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ТЕХНИЧЕСКИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Работа с компютри, със специфично оборудване, машини и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

АРТИСТИЧНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Музикални, писмени, дизайнерски и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ДРУГИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Компетенции, които не са споменати по-горе. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

СВИДЕТЕЛСТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС

Моля, отговорете, ако Ви е удобно!
Благодаря!

И друго искам да питам:
Възможно ли е документите да ги подаде друг човек с изрично нотариално зав.пълномощно?

Честно казано видях това, което е качено в интернет и написах нещо подобно ... :)
vasilkak
Нов потребител

Мнениеот ivapetkova » 26 Яну 2012, 11:47

soniia написа:
ivapetkova написа:Здравейте, колеги! копие от трудовата книжка се изисква само при наличие на юридически стаж или във всички случаи? :roll: Благодаря предварително и успех на всички!

Във всички случаи :!:

Благодаря!
ivapetkova
Нов потребител

Мнениеот dedra » 26 Яну 2012, 12:09

invisible_ написа:Здравейте, искам да попитам - значи за младши съдия конспекта е по гр. правни и наказателно правни науки. В сайта на ВСС пише, че резултатите от писмения изпит се съобщават след устния (процедура за провеждане на изпити) така ли е? Т. е ще си науча оценката едва след устния, аз си мислих, че на устен ще отидат само тези кандидати с оценки от писмения над 4.50.

(6) Резултатите от писмения изпит се обявяват на общодостъпно място в
сградата на Висшия съдебен съвет и на Интернет страницата на Висшия съдебен
съвет в тридневен срок от подписването на протокола от изпитната комисия.
Чл. 16. (1) До устен изпит се допуска кандидат, издържал писмения изпит с
оценка не по-ниска от много добър “4,50”.
dedra
Потребител

Мнениеот mi6lence_1 » 26 Яну 2012, 14:04

Колеги, някой пуснал ли си е документите по пощата или чрез друг човек с нот.зав.пълномощно?
mi6lence_1
Нов потребител

Мнениеот storm1431 » 26 Яну 2012, 18:16

Разработките на miury123 са на много добро ниво. Взех си ги и сега съм много доволна, защото не е нужно да си губя времето в търсене на даден въпрос. Следват конспекта и според мен ще са достатъчни, за да се подготвя за предстоящия изпит.
storm1431
Нов потребител

Мнениеот viki06 » 26 Яну 2012, 19:08

В крайна сметка не разбрах тези теми безвъмездно ли се предоставят от автора или срещу заплащане?
viki06
Младши потребител

Мнениеот nikiiita » 26 Яну 2012, 20:29

storm1431 написа:Разработките на miury123 са на много добро ниво. Взех си ги и сега съм много доволна, защото не е нужно да си губя времето в търсене на даден въпрос. Следват конспекта и според мен ще са достатъчни, за да се подготвя за предстоящия изпит.

Колеги, ако все пак, в крайна сметка тези разработки се предлагат на доброволни начала, би ли бил някой така добър да ми ги прати на nikiiit@abv.bg . Ще съм му много благодарна!
"Няма по-добър начин да се тренира въображението от това да се учи право. Никой артист никога не е интерпретирал природата толкова свободно, колкото адвокатите интерпретират истината"
Jean Giradoux
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот liubka » 26 Яну 2012, 21:52

Колеги бих искала да Ви попитам цялата ли трудова книжка снимате, или само в часта, в която е вписан трудовия стаж? Благодаря!
liubka
Младши потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 26 Яну 2012, 22:02

[quote="vasilkak"]Здравейте колеги :)
Успех :Абе колега къде намери заявленито на сайта? Има някакво,но то няма квадратчета в които да отбелязваш за в кои градове кандидатстваш?Някой ,ако може да помогне
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 26 Яну 2012, 22:09

Намерих едни,влизаш на сайта и отиваш на "Вътрешни актове на ВСС" - това ли са или има някакви други?
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот miury123 » 26 Яну 2012, 22:15

колега, u........., желанието за окръжен съд или районна прокуратура се заявява след успешно вземане а изпитите :)
miury123
Нов потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 27 Яну 2012, 12:44

Мюркааа нали трябва да посочиш за къде кандидатстваш, не се явявам за сефте
Това заявление е само едната част,като не знаеш не обърквай хората
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити