Поръчвам на секретарката си да ми направи кафе. Това е:
1.Договор за поръчка
2.Договор за изработка
3.Не е договор
4.Част от служебните изпълнения на секретарката
- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трябва ли секретарките да правят кафе?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Трябва ли секретарките да правят кафе?
Дали е част от служебните задължения се уговаря в длъжностната характеристика предварително при сключването на трудовия договор.
Ако не е служебно задължение, тогава ако е отделен договор, каква е твоята насрещна престация? Тя прави кафето срещу какво - отделно заплащане, потупване по рамото, благодарност. Чии са кафето и кафемашината? Не е поръчка, защото не е правно действие, а е определена физическа работа. Може да се приеме за изработка, но ако не се заплаща отделно? По скоро е принуда, мен ако питаш.
Ако не е служебно задължение, тогава ако е отделен договор, каква е твоята насрещна престация? Тя прави кафето срещу какво - отделно заплащане, потупване по рамото, благодарност. Чии са кафето и кафемашината? Не е поръчка, защото не е правно действие, а е определена физическа работа. Може да се приеме за изработка, но ако не се заплаща отделно? По скоро е принуда, мен ако питаш.
- Мима
И аз така мисля! Това е казус от един тест-в конкретния случай беше секретарката на министър Петканов. Трудно ми е да повярвам,че в длъжностната й характеристика е включено правенето на кафе!
- 5555
Аз пък смятам, че е нормално за една секретарка да прави кафе. Това не е нещо обидно. Ако е обидно за съответния човек да го обясни на работодателя си и да не го върши. Аз също съм работила като секретарка и се разбрахме с шефа по въпроса с кафето.
- geryvesy
- Младши потребител
Не става въпрос дали е обидно или не, а кой от отговорите е верен!!!!!
- 5555
а случаите, в които адвокатският сътрудник/младши адвокатът прави кафе на г-н патрона си и всички останали по-висши в кантората? :) да обогатим вариантите с 5. извършване на безвъзмездна услуга и 6. чисто подмазване
- rachinski
- Младши потребител
Ако е бил тест с условие, че само един е верният отговор, въпросът е бил зададен непрецизно. Въпреки това, като имаме предвид възможните отговори и като познавам логиката при съставяне на такива тестове, отговорът е: д-р за изработка.
- Pitanka
Договорът за изработка е възмезден! Според мен верният отговор е, че няма договор.
- 5555
Хайде сега.... какъв договор било!
Договор... за лизинг, може би??....
Договор... за лизинг, може би??....
- 444
Въпроса наистшна не е коректно поставен. А верният отговор е първият на 4х5:
Секретарките работят по трудов договор. В длъжностната характеристика трябва да бъдат описани задълженията им - иначе не е ясно какво точно трябва да правят и могат по цял ден да се грижат за собствения си маникюр.
Секретарките работят по трудов договор. В длъжностната характеристика трябва да бъдат описани задълженията им - иначе не е ясно какво точно трябва да правят и могат по цял ден да се грижат за собствения си маникюр.
- marlow
да речем лични отношения..
или договор за услуга-тя се задължава да прави кафе, за да се чувства той добре, а той се задължава да го изпие и да не я бие:))))
или договор за услуга-тя се задължава да прави кафе, за да се чувства той добре, а той се задължава да го изпие и да не я бие:))))
- reni
- Младши потребител
Няма как да е договор. Или е 3. или е 4., при положение, че правенето на кафе фигурира в длъжностната й характеристика.
- babyface
На мен най-ми харесва думата "изпълнения" в т.4. Но трябва да има и уточнение - със съпровод.
- evgo
Не знам как е регламентирано по света и у нас правенето на кафе от секретарки,но знам,че откакто съществуват кафето и секретарките те са в неразривна връзка едно с друго.
- наблюдател
Re: наблюдател
ХАХАХАХАХА - както винаги най-готиния отговор, наблюдател!
- kafeto
- Потребител
Абе те, секретарките, и с други работи са неразривно свързани в мъжките фантазии, хихи:))), но за разлика от кафето не са част от длъжностната характеристика. Може би... евентуално... чрез конклудентни действия..., м?
- babyface
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|