начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Некоректен работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Некоректен работодател

Мнениеот 888 » 15 Мар 2005, 16:36

Работя в клон на фирма. Може ли някой да ми каже как мога да си заверя касовите книги и отчети на клона, така че те да не могат да бъдат подменени и използвани срещу мен от ръководството на фирмата след като вече не съм на работа там. Предварително ви благодаря!
888

Re: Некоректен работодател

Мнениеот донна2 » 15 Мар 2005, 17:27

В касовата книга се прикрепя дневния отчет на касовия апарат ,освен на хартийка която излиза в края на всекий работен ден тая информация я има и в касвия апарат той за сведение си има памет .Касовите книги с отчетите се пазят определено време сега не си спомням колко не ми се рови из наредбата.
Та като напускаш направете един протокол ,че предаваш № броя касови книги ,за касови апарати с номера........
И още нещ в касовата книга ти се подписваш ,нали така и прикрепяш отчета ,ами майтап или не залепи го здраво с лепилце та да не могат да го отлепят.
Мисля ,че се притесняваш излишно !
донна2

Мнениеот 888 » 15 Мар 2005, 18:09

Не работим с касов апарат,а пишем касови ордери,които завеждаме под номера в касовата книга.
888

Мнениеот Огнян Попов » 15 Мар 2005, 18:58

888 може да ти прозвучи глупаво но :

направи стандартният приемо - предавателен протокол в два екземпляра, с пълен опис на всички КО (даже и 30 страници да излезне) и единият екземпляр - подписан и подпечатан остава за теб. Трудоемко но изпитано и прилагано в практиката.
Може и ксерокс на касовата книга и всяка страница подписана и подпечатана за теб.
Огнян Попов

Назад към Трудово право