начало

Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров

Въпрос за отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за отпуск

Мнениеот chinchilla » 22 Яну 2016, 18:56

Прост въпрос - могат ли да ме задължат да си пусна отпуск за съответен ден, при условие, че аз съм готов за работа, но фирмата има вътрешно-софтуерни проблеми?

Случаят е следният:
30.12 в България беше работен ден, обаче в Румъния - не. Съответно, понеже техния склад не работи ( в Румъния ) , ние оставаме без работа за деня - в България. Обаче това не е по наша вина, това че те не работят мен не ме интересува. Защо ни карат да си пускаме отпуск-платен за съответния ден.....
Втори случай - ние сме работен ден, на фирмата и се прецаква билинг системата ( софтуер ) , за което ние ( работниците ) не ни интересува. Денят е Петък, системата проработва в Петък вечерта и на мен ми се обажда шефа и ме моли ( МОЛИ ) да уведомя другите работници, че ще се работи в Събота. Тук виждам извънреден труд. НО , дали и шефа го вижда, не знам. Второто питане е, дължи ли се извънреден труд в този момент ?

Трето: Карам за фирмата извънградско, дължат ли ми командировъчни, затова че съм на повече от 50-км от София?
Това ми питане е продиктувано от факта, че първоначално щеше да има командировъчни, след това те изчезнаха. Било по закон само за спътника - не за шофьора, ама това е инфо от счетоводителя на работодателя , ама и за пътника няма нищо.
В последствие бих казал и фирмата коя е - огромна фирма е - френска, със седалища в цяла европа, кучешки и котешки храни произвежда. Фабрика има в Полша ::))
Не съм я посочил, нали ?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Трудово право