Здравейте!
Ами ситуацията е следната: държавен служител съм. Което значело, че "не ме лови" кодексът на труда, а законът за държавния служител. И в двата закона са предвидени възможности за неплатен отпуск до 1 година, ако работодателят ти разрешал. Да, ама в кодекса на труда отскоро има опция, ако имаш дете под 8 години, можеш да вземеш неплатен отпуск, независимо от работодателя. А в закона за държавния служител такова нещо липсва.
А въпросът ми е: слад като съм държавен служител и имам дете под 8 години, имам ли някаква възможност да изляза в неплатен отпуск от 1 година, независимо жт желанието на работодателя?
Предварително thanks!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Държавен служител и неплатен отпуск- въпрос...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Държавен служител и неплатен отпуск- въпрос...
Разбира се че имаш право на неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8г.възраст
по чл.167а от КТ
ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ
Отпуски при социално осигуряване
Чл. 63. (Изм., ДВ, бр. 95 от 2003 г. и бр. 70/2004 г.) Държавният служител има право да ползва и отпуски за временна неработоспособност, за бременност, раждане и осиновяване, за отглеждане на малко дете, за кърмене и хранене на малко дете, при смърт или тежко заболяване на родител при условията, по реда и в размерите, предвидени в чл. 162 - 167а от Кодекса на труда.
по чл.167а от КТ
ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ
Отпуски при социално осигуряване
Чл. 63. (Изм., ДВ, бр. 95 от 2003 г. и бр. 70/2004 г.) Държавният служител има право да ползва и отпуски за временна неработоспособност, за бременност, раждане и осиновяване, за отглеждане на малко дете, за кърмене и хранене на малко дете, при смърт или тежко заболяване на родител при условията, по реда и в размерите, предвидени в чл. 162 - 167а от Кодекса на труда.
- донна2
Уаааааааааау, донна2!!!
Мноооооооооого ти благодаря! Ама много! Явно не съм чел достатъчно.
Мноооооооооого ти благодаря! Ама много! Явно не съм чел достатъчно.
- jpg
- Нов потребител
Dам, Нашата Донна2 е неповторима)))))Затова я подкрепяме!
С пожелания за Успех))))
MONTESKIO
С пожелания за Успех))))
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
Ами малко offtopic: Абе аз съм за пръв път в този форум, ама ми оказахте (по- специално донна2, де) голяма помощ.
Та, в този ред на мисли- и аз я подкрепям, както и всички Вас!
Успехи на всички... и повече усмивки!!!
Та, в този ред на мисли- и аз я подкрепям, както и всички Вас!
Успехи на всички... и повече усмивки!!!
- jpg
- Нов потребител
Благодаря
Трябва да знаете ,че всички колеги които влизат във форума са добри форума е много полезен за всички нас !
Трябва да знаете ,че всички колеги които влизат във форума са добри форума е много полезен за всички нас !
- донна2
Това последното ми хареса поздрави на всички вас!
-
vagabon4o - Младши потребител
донна2 написа:
> Благодаря
> Трябва да знаете ,че всички колеги които влизат във форума са
> добри форума е много полезен за всички нас !
Абсолютно! Абе добри хора, аз не знаех, че има такъв форум- ама грешката си е моя... Активен участник съм в няколко други форума, ама не на тема "право"... Там каквото търсех, си го намирах. Та, както казах- за пръв път съм тук, ама естествено- и в "моите" форуми пуснах тема- до този момент отговорите са 0... Това е...
Е, доста емоционално съм настроен, затова моля да ме извините за голямото отклонение от темата.
"ВрЪХТА СТЕ"!!!
> Благодаря
> Трябва да знаете ,че всички колеги които влизат във форума са
> добри форума е много полезен за всички нас !
Абсолютно! Абе добри хора, аз не знаех, че има такъв форум- ама грешката си е моя... Активен участник съм в няколко други форума, ама не на тема "право"... Там каквото търсех, си го намирах. Та, както казах- за пръв път съм тук, ама естествено- и в "моите" форуми пуснах тема- до този момент отговорите са 0... Това е...
Е, доста емоционално съм настроен, затова моля да ме извините за голямото отклонение от темата.
"ВрЪХТА СТЕ"!!!
- jpg
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|