Колеги, как смятате - към дело за незаконно увалнение , може ли да се присъедини иск за обезщетение за нематериалин вреди ...
работодателката многократно е удряла , обиждала , унижавала служителката си и в резултат - жената от притеснение придобива афективна психоза, крайниците й изтръпват и се сковават от притеснение ... и дава ежемесечно за лекарства по 40 лева ..
може ли да искаме експертиза, която да установи влошеното й здравословното състояние, както и това, че то се дължи на отношението и системния тормоз на работодателката й към нея ..
благодаря ! :)делото ми е утре и се чудя как да постъпя
[%sig%]
- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трудово дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Трудово дело
Мисля ,че ще е възможно ,въпреки ,че не съм срещала до сега такова , но дори да приемем ,че е възможно да предевите тоя иск това би забавило много иска за незаконно уволнение ,защо не го предевите отделно .
Златното правило ти искаш от съда ,а той решава,нищо не ти пречи така ,че опитай !
Златното правило ти искаш от съда ,а той решава,нищо не ти пречи така ,че опитай !
- донна2
Пробвай те де, дона е права
Афективната психоза и т.н води ли се телесна повреда. Ако е престъпление, тогава може да се наложи да е НЧХД.
Само предположения.
Афективната психоза и т.н води ли се телесна повреда. Ако е престъпление, тогава може да се наложи да е НЧХД.
Само предположения.
- Пионерче
все пак ти казваш обиждала , удряла ,преди колко време е станало това , тук има инаказателен елемент ,за една тъжба помисли ли
- донна2
Съгласна съм, че може би случаят подлежи на наказателна отговорност. Ако не е минало много време, подайте жалба до прокуратурата и я представете като доказателство в гражд.процес.
- еla
всъщност жената няма никакви пари и се нуждае просто от средства да преживява - дори й водя делото без пари ...
няма желание да повдига обвинение ...
а кое е правното основание да поискаме такова обезщетение???
може ли освен по ЗЗД и по Кодекса на труда - чл 200
няма желание да повдига обвинение ...
а кое е правното основание да поискаме такова обезщетение???
може ли освен по ЗЗД и по Кодекса на труда - чл 200
- Хевс
според мен - не. Съставите са различни - по КТ има особена процедура по доказване, както и по НК..
- еla
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|