- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тр.договори в ДЗЗД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Тр.договори в ДЗЗД
Моля да ми отговорите, скл. ли се трудови договори в ДЗЗД на съдружниците, как се осигуряват те и може ли да бъдат назначени други хора в дружеството с тр. договори за да бъдат осигурявани.
- Емма Кутузова
Re: Тр.договори в ДЗЗД
от моята практика досега и след многократни питания в нои съм установила, че съдружниците в гражданско дружество не е необходимо да се осигуряват, но могат да го правят ако пожелаят. Ако обаче има работници или служители във фирмата , те задължително се назначават на трудов договор и се осигуряват.
- kб..
Граждански договори.
Последното не е задължително. Напълно приемливо е и отношението да се уреди с граждански договор между дружеството и изпълнителя - трето лице. Такъв договор е възможен и между дружеството и съдружник. Тр. договори са само възможност - не единствен изход.
- Ant
осиуряване в ДЗЗД
Съдружник съм в ДЗЗД. От известно време имаме назначени хора на трудови договори, но досега с моят съдружник не сме се осигурявали. Наскоро чух, че е приета наредба(или друг нормативен акт), според която съдружниците (или поне единият от тях) в ДЗЗД трябвало задължително да се осигуряват като управители.
Обръщам се към вас с молбата, да ми пишете вярно ли е това, кой е този нормативен акт, ако има такъв, или просто накратко да ми обяните как стои въпроса с осигуряването на съдружниците в ДЗЗД сега.
Благодаря предварително!
Обръщам се към вас с молбата, да ми пишете вярно ли е това, кой е този нормативен акт, ако има такъв, или просто накратко да ми обяните как стои въпроса с осигуряването на съдружниците в ДЗЗД сега.
Благодаря предварително!
- Н.Георгиева
Re: осиуряване в ДЗЗД
Да! - Във вашият случай, Поне управителят се осигурява. Подава се и декларация за регистрация, както и заявление в НОИ - в 7-дневен срок от сключването на първият договор с трето лице... Глобата по принцип е 50-500 лв., но често налагат близо до минимума.
Законът е ЗОДФЛ.
Има и други тънкости - но дотук е безплатно.
Успех!
Законът е ЗОДФЛ.
Има и други тънкости - но дотук е безплатно.
Успех!
- Ant
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|