начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въникване на трудово правоотношение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въникване на трудово правоотношение

Мнениеот PETYA_L » 11 Мар 2005, 15:06

Здравейте,
Работя като личен състав и Ви моля да ми помогнете да разреша следния казус:
Изготвих трудов договор за назначаване на лице считано от 08.02.2005г.Същото се яви за инструксаж, запознаване с длъжностна характеристика и подписване на трудов договор на 07.02.2005г. Аз се подписах, че работника постъпва на работа на 08.02.2005г.На 08.02.2005г. личето не се явява на работа и заявява че си е счупило крак.По късно представя болничен лист с посочена причина за неработоспособността битова злополука. Необходимо ли е да се прави анкета относно причината за неработоспособността и в кои случаи се прави такава? Възникнало ли е в случая трудово правоотношение?

Благодаря Ви
PETYA_L

Re: Въникване на трудово правоотношение

Мнениеот гала » 11 Мар 2005, 15:30

Щом е подписан двустранно трудовия договор е възникнало тр. ПО . Не знам каква е тази анкета .
гала

Мнениеот kapitana » 11 Мар 2005, 17:21

ПОИСКАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА,ДОКОЛКОТО ЗНОМ ИМА НАРЕДБА , В КОЯТО СЕ ПОСОЧВА КАКВО ТОЧНО Е ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА.МИСЛЯ , ЧЕ СЕ ПОСОЧВА И ПО КОЕ ВРЕМЕ НА ДЕНЯ Е СТАНАЛА ЗЛОПОЛУКАТА, АКО НЕ ГРЕША БЕШЕ ПОЛОВИН ЧАС ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА РАБОТНИЯ ДЕН И ПОЛОВИН ЧАС СЛЕД КРАЯ НА РАБОТНИЯ ДЕН, НЕ Е ДОСТАТЪЧНО САМО ДА ИМА ТРУДОВ ДОГОВОР.
kapitana
Нов потребител

Мнениеот 789 » 11 Мар 2005, 17:29

по инфото може да се съди, че е налице сключено трудово правоотношение, относно изпълнението в 7 дневен срлок от склячването лицето е длъжно да се яви за да заеме длъжността, в случая е налице болничен лист, който е представило, значи е добросъвестно. Каква анкета? разбирам, че констатацията е битова злополука. връчили ли сте му копие от уведомлението до НОИ?
789

Назад към Трудово право