начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Наредба за минималните адвокатски възнаграждения

Дискусии и предложения по проекти за закони

Re: Наредба за минималните адвокатски възнаграждения

Мнениеот Imperator » 23 Юли 2004, 13:53

Правато да публикуват в ДВ , дадено на Адвокатурата е по същността си една привилегия.Защо не се дава правото на КНСБ или на НСБ.Веднага изниква въпросът, а защо другите независими обществени организации да нямат правото да публликуват своите актове в ДВ????????????
Imperator
Потребител

Мнениеот Imperator » 23 Юли 2004, 13:58

До пет години лишаване от свобода таксата е 150 лв. Аз виждам, че таксата за тази защита е някъде към 500 лв. пред ОС и над 1500 пред ВКС. Даже четох, че за оправдателна присъда таксата е един цял едностаен апартамент в София.Ето защо трябва да се въдеде вземане на хонорар едва след приключването на делото, по преценка на съда!!
Imperator
Потребител

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 24 Юли 2004, 16:02

zapochvam da si mislia che imash problem s otnoshenieto si kum advokatite ot sqavsem lichno estestvo...
niama tavan za dogovariane na razmera na advokatskite vaznagrajdenia.
za tvoe svedeneie razmera se dogovaria svobodno mejdu advokata i pulnomoshtnika resp. poverenika, kato razmera ne moje da se ugovaria pod opredelen ot VAS razmer.
I viarvai mi v edna svobodna i pravova durjava kato Bulgaria te ne se nujdaiat ot tvoite napatstvia, nito ti imash pravo da im opredeliash kakav adv. honorar i nachin na plashtane da dogovariat pomejdu si. Kakto i sada niama pravo da se mesi v dogovornite otnoshenia mejdu tiah, bez te da go sezirat.
Ako ne si zabeliazal edin ot osnovnite principi i prava zashtiteni v ZZD e imenno svobodata na dogovariane.
mnogo mi e interesno kak i zashto chovek tolkova zagrijen za zashtitata na pravata na grajdanite da osporva ili da ne zachita takova osnovno tiahno pravo.
ili propuskam che izglejda za teb advokatite ne sa hora i grajdani na RBulgaria kato vsichki ostanali...
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот seneka » 26 Юли 2004, 11:38

Да, можеш и привилегия да го наречеш, но това е и привилегия за гражданите. Адвокатурата е КОНСТИТУЦИОННА дейност за защита правата и интересите на българските и чужди граждани. Тя е конституционно уредена като противовес и за равнопоставеност предимно на държавната изпълнителна власт.
А да дадат право на де що има организации да публикуват в ДВ означава да го превърнат в една пет хиляди странична енциклопедия на глупостта.
seneka
Младши потребител

Мнениеот Mb}|{bT » 26 Юли 2004, 12:27

Хареса ми това определение "цял едностаен апартамент в София"...явно това е химерата в живота на някои хора...А в кой квартал на София е този апартамент, определен от теб като универсален еквивалент за оценяване на адвокатските услуги, Imperator? :))))))))))
Mb}|{bT

Мнениеот Imperator » 26 Юли 2004, 21:29

Говориш ми за принцина на свободното договаряне. Че какво свободно може да има в едно догваряне, при побложение че една от страните държи на ниниму? това съвсем не означава сбодоно, а привилигия по закон. А зощо адвокатите първо искат да си получат хонорара. А ако се издънят и не постигнато обещания съдебен резулат? Тогава...следа путаник! Че имам нещо лично срещу адвокати, иама и то не едно единствено основание. мога с чиста съвест да кажа, че над 70 процента са пълни мръсници. Затова те моля, не ми внушавай неща как се постига свободно договаряне. Свободно, а в същност ограничено от един лимит?! Мога да ти подскажа, че с лимита някои просто се гаврят- ако е 100 лв, те вземат 100 лв. но на изречение пред въззивния или касационния съд.
Imperator
Потребител

Мнениеот Lazar Petrov » 27 Юли 2004, 13:55

Някой има ли я, или в кой брой на ДВ може да се намери?

Dura lex, sed lex!
Lazar Petrov

Мнениеот indi_AD » 27 Юли 2004, 19:49

ИМПЕРАТОР - 10х baby :-) U are the man, Night Stalker !!! Nice man! Very smooth!!!
indi_AD

Мнениеот indi_AD » 27 Юли 2004, 19:50

Виж какво написа ДОННА2
indi_AD

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти