начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

КАТ бави връщането на талона

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАТ бави връщането на талона

Мнениеот penone » 06 Фев 2008, 18:07

Здравейте,
началото на Октомври 2007 г. направих нарушение в София и ми бе взет талона. От тогава карам само с акта, но вече загубих търпение да си чакам талона с точките. Постоянното ми местожителство е в провинцията и ежемесечното презаверяване на акта ми идва нанагорно . Междувременно жена ми роди и сега сме с малко бебе и всичко става все по-сложно. Стигнах до там да ползвам такси при положение, че съм правоспособен водач с кола в движение. Доколкото знам има законов срок от 1 месец при който трябва да си получа талона. Щом КАТ нарушават този срок нямам ли право да ги съдя. Към кого да отправя жалба - КАТ по местожителство или районното в София? Въобще какво трябва да правя? Само търпеливо да си чакам ли?
penone
Нов потребител

отг

Мнениеот vasy74 » 06 Фев 2008, 23:02

доколкото разбирам имате издаден акт за установяване на административно нарушение. с този акт трябва да отидете в КАТ, в отдел Административно-наказваща дейност и да си продължите акта до получаване на наказателно постановление. когато ви го дадат, вижте от коя дата е издадено и проверете дали не са изтекли сроковете по ЗАНН за издаване на НП-ие. ако са - това е основание за отмяната му. но не ви съветвам да карате с изтекъл срок на АУАН
vasy74
Нов потребител

Мнениеот penone » 06 Фев 2008, 23:17

И ако след 6-ия месец не получа нищо какво става? Ако ми дадат наказателното постановление след една година, а на него има дата на издаване в рамките на 6-те месеца срок кой ще носи вината за това разиграване? Хем ще си платя глобата хем ще са ме разкарвали една година?
penone
Нов потребител

Назад към Административно право