начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Покупка на къща

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на къща

Мнениеот bercut » 20 Фев 2018, 10:32

Здравейте , имам следния въпрос :
Ще купувам къща , която е де факто с трима продавача.Въпросът ми е може ли да се разплатя в брой с тях ,т.к. сумата е под 10000 лв на човек , на три равни части ? Има ли някакви рискове за мен като купувач ?Как точно трябва да стане -преди или след подписването ? Иначе в НА ще се впише реалната цена на сделката.Благодаря!
bercut
Нов потребител

Re: Покупка на къща

Мнениеот vili_spasova » 20 Фев 2018, 12:52

bercut написа:Здравейте , имам следния въпрос :

Ще купувам къща , която е де факто с трима продавача.
- а де юре колко са?

Въпросът ми е може ли да се разплатя в брой с тях ,т.к. сумата е под 10000 лв на човек , на три равни части ? - ако е общо 30 000 лв не може. Вижте ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ПЛАЩАНИЯТА В БРОЙ.

Има ли някакви рискове за мен като купувач ? принципно има риск, ако историята на имота не е изследвана.

Как точно трябва да стане -преди или след подписването ? плащането след подписване на сделката, освен ако в предварителен договор не е уговорено нещо друго.

Иначе в НА ще се впише реалната цена на сделката. .. която е над 10 000 лв или под 10 000 лв. ако е над 10 000 вижте ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ПЛАЩАНИЯТА В БРОЙ.

Тези въпроси трябва да зададете на нотариус или адвокат, при представяне на документи за сделката. Какви хора има, дават десетки хиляди на доверие и отговори от форуми, а не искат да направят една консултация...
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Re: Покупка на къща

Мнениеот bercut » 20 Фев 2018, 13:08

Ясно , благодаря , така е , най-добре консултация !
bercut
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба