начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Апартамент и НА

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Апартамент и НА

Мнениеот christopher » 19 Яну 2005, 17:46

Няма защо, нали за това сме колеги. От друга страна, понякога, в спора се ражда истината...Важното е да се запази добрия тон и професионалната дискусия.
Поздрави на всички от форума!
christopher
Нов потребител

Мнениеот 123 » 19 Яну 2005, 18:31

Скъпа Донна, тебе май само gega може да те открехне:)))
123

Мнениеот донна2 » 19 Яну 2005, 18:41

браво едно съдебво решение и източник на правото браво на двама ви , аз горе написах ,че един такъв акт подлежи на поправка ,ама защо вие си отговорете , в НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се записват и ид части ,виж ,че съм ти пейснала и ЗС по нагоре ,а че разни некъдерници пишат НА във все възможен варианти и това е вярно .

За 123 като пишеш първо мисли с главата си
никъде не съм написала ,че е нищожен ,нищожното ти е мисленето явно
а що се отнася до коментара ти за гега той много ясно показа последно време ,че доста неща не знае .
донна2

Мнениеот донна2 » 19 Яну 2005, 18:49

123 ако не си виждал НА да взема да ти пратя образец ,че да видиш ,или се обърни към гегата той в един друг постинг писа доста фантастики ,но явно или има някой познат нотариус /до сега не ми е пратил името му въпреки ,че го исках/,или си дрътка колкото да се намира на приказки ,което е в негов стил ,но нещо не се е явявал явно учи изпълнителния процуес щото там горкия е зле
донна2

Мнениеот донна2 » 19 Яну 2005, 18:50

вие с гега с те на един акъл спор няма.......
донна2

Мнениеот 123 » 19 Яну 2005, 18:53

Скъпа, ако имаше ума на гега, нямаше да си по цяло ДЕНОНОЩИЕ из форумчето!!!
123

Мнениеот avukat » 19 Яну 2005, 22:21

Въпроса е много елементарен. Никой не може да прехвърли повече от колкото сам притежава. Така, че когато в документа за собственост на продавача са записани идеални части от общите части на сградата същите се записват и в онвият акт.
avukat

Мнениеот донна2 » 19 Яну 2005, 22:32

страшен ум няма що в момента би следвало да изучава изпълнителния процес ,както и материята свързана с незаконните строежи ,уверих се колко много не знае и то го е показвал не веднъж ,ти също 123
донна2

Мнениеот JLO » 20 Яну 2005, 01:49

Мерси на всички писали. Явно е най-добре да се впишат ид части в НА, а не послед да подлагаме Купувачите на поправки или съд тълкувания какво и защо са придобили ведно с апартамента. Въпроса беше, че фирми като Адрес и други, имат юристи но въпреки всичко , в техните предв дог-и не искат да пишат ид части- те не се продавали/ прехвърляли !

Поздрави за всички !

JLO
JLO

Мнениеот haha » 23 Яну 2005, 00:04

Abe ne vi li e sram!
haha

Мнениеот е » 24 Яну 2005, 17:41

Аз предполагам, че сте се подвели от обява или нещо подобно, която е искала да Ви каже, че обявената квадратура на апартамента е ...кв.м., без кв.м. на общите части. Но не може да купите жилище или каквото и да е без там да са отразени какъв процент от общите части имате , какъв процент от правото на строеж и какъв процент от земята (ако има такава). Става дума за етажна собственост или за някакъв вид съсобственост. И в нот. акт трябва да го пише. Иначе как ще минавате по стълбите? Как ще плащате ремонти на общи части - покрив, тръби и т.н.? Не става иначе.JLO написа:

> Как се продава апартамент? В смисъл - трябва ли винаги с % от
> общите части на блока и част от земята или пък може само
> апартамента с правото на стоеж?
> Или най-вече- предлагат ми за продажба само апартамента, без
> нищо от другото посочено горе !!!
> Какви са рисковете, плюсове и минуси на всеки 1 от тези
> варианти?
>
> Моля помогнете ми да разбера разликите !
>
> С уважение:
> JLO
е

Мнениеот 8178 » 24 Яну 2005, 18:00

вижте какво ще ви кажа, написаното до тук, имам превид четете 123 и christopher, е повече от ясно, ако имате някакви притеснения как ще си влизате в апартамента, като не са ви описани идеалните части и правото на строеж, може да ползвате и хеликоптер, ако може да си го позволите
8178

Мнениеот tvaltchev » 25 Яну 2005, 22:38

a, ako vi kaja, 4e ot Adres sym si patil i az li4no, Vie 6te mi povjarvate li :)
tvaltchev

Мнениеот tvaltchev » 25 Яну 2005, 22:39

az sym vijdal neverojatni N.A. - ve ...

(da me izvinjat Notariusite)
tvaltchev

Мнениеот tvaltchev » 25 Яну 2005, 22:40

Prosto, taka e v zakona (ZS)
tvaltchev

Мнениеот tvaltchev » 25 Яну 2005, 22:49

Navsjakyde ima greshki!
Trjabva li da gi povtarjame do bezkraj i da nauchim i sledvashtite na tjah?

Edni neshto ili se vyrshi po pravilata ili e jasno, 4e neshto se zaobikalja.

Kojto iska, da vyrshi tova, neka si poema otgovornostite.

JLO, uchi se ot Dobrite v profesijata..

A, trjabva da imash pone ochi, da gi razpoznaesh.донна2 написа:
tvaltchev

Мнениеот JLO » 02 Фев 2005, 02:20

Thanks !
vnimavaite s firma ADRES !
JLO

Предишна

Назад към Покупко-продажба