начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Продажба на кола с пълномощно

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на кола с пълномощно

Мнениеот samwise » 17 Окт 2005, 10:39

Здравейте, много ще съм благодарен ако някой ми отговори на един въпрос.
Аз живея в София, родителите ми в провинцията - аз съм оствавил на майка си стария си автомобил да го ползва, сега искаме да го продадаме, като тя му е намерила купувач. Проблема е че за мен не е толкова лесно до ходя специално за това до провинцията (в работен ден) за да извърша сделката, затова решихме да направим пълномощно за продаде направо тя колата и аз да не се занимавам.
Сега тук има два въпроса:

1. Аз съм женен, необходимо ли е и съпругата ми да подписва пълномощното , след като автомобила е закупен доста преди брака т.е. съпругата ми няма участие (проблема е че и тя трябва да излиза от работа за такова нещо) ???

2. Другото, което е по-важното май е, че в документите които ми казаха че трябва да подпиша има и декларация че НЕ ДЪЛЖА данъци. Да де, но проблема че имам неизчистен данък (за покупка на имот) който ще издължа до края на годината. Та въпроса е, имам ли право в този случай въобще да продавам автомобила (дори лично) преди да съм се издължил към данъчните ???

Ясно е че ако подпиша НЕВЯРНА декларация, нося съответна отговорност .. :(
Абе стана доста заплетено, и то за една таратайка на 15 години :( почвам да се чудя дали си заслужава главоболието!
samwise

Re

Мнениеот samwise » 17 Окт 2005, 15:56

Никой ли няма да даде мнение ??
Поне по точка 1 !?!?!
samwise

Мнениеот rrr » 17 Окт 2005, 16:10

Не, не е необходимо съгласие на съпругата за сключване на сделката, тъй като вещта не е СИО.Що се отнася до докларацията, необходимо е задължението да бъде изплатено.Пак може да се декларира липса на задължения, но риска остава за сметка на деклариращия.
rrr

RE

Мнениеот samwise » 17 Окт 2005, 16:52

Благодаря
samwise

Назад към Покупко-продажба