начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем с подземен гараж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с подземен гараж

Мнениеот garaja » 27 Мар 2013, 01:46

Здравейте,
пиша ви относно моя проблем, който е следния:
Наех си един подземен гараж. В същия блок друг наемател на гараж го раздава като собственик на цялото подземие, и е заключил една малка стаичка, в която е ел. таблото на подземието. Отказва да предостави ключ или дори да отвори, а на мен ми изгоря бушона и нямам ток в гаража. Той дори не е собственик на гараж, камо ли на тази обща част. Какво мога да направя освен да отрежа катинара, защото това за мен е най-лесния, но краен вариант? Не е ли длъжен да предостави ключ на вксички обитатели, които се нуждаят от такъв, след като е заключил? И има ли право да заключи? Това помещение няма смисъл да се заключва, защото дори да е отключено, достъпа до него е ограничен от външната врата на гаражите и само който има ключ може да влезе, а с ключове разполагат обитателите. Благодаря предварително на всички отзовали се. Ще се радвам на мнения не само на юристи, а и на хора минали по този път.
garaja
Нов потребител

Re: Проблем с подземен гараж

Мнениеот doc03 » 27 Мар 2013, 03:04

:)
Навсякъде е едно и също ...

Предполагам, че съгласно договора за наем, наемодателят е длъжен да Ви осигури безпрепятствено и безпроблемно ползване .... бля-бля-бля :D на наетото помещение. Щом нямате ток - има проблем, който според мен следва да разрешите чрез наемодателя, като например - предоставяне на ключ от помещението с общите уреди (ел.табло, вода, и т.н.)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот dobromirkd » 27 Мар 2013, 12:34

doc03 e прав, вашият наемодател е длъжен да ви осигури съдействие, в противен случай е налице нарушаване на наемното правоотношение между вас и имате право на разваляне на договора и обезщетение
dobromirkd
Потребител

Мнениеот garaja » 27 Мар 2013, 21:33

Работата е там, че наемодателя и той няма ключ. Ще говоря с него, той да се разправя с този тип. Ключ има само той, като го е заключил с негов катинар. Кажете какво може да се направи в случай, че откаже да предостави ключ на наемодателя ми? Той ми е приятел и не искам да разваляме договора, а след като сме го сключили значи гаража ме устройва и искам да си го ползвам. Не искам да разнасям и зареждам акумулатори като първобитните хора, няма вече режим на тока, за да правя осветление на 12В. :evil:
garaja
Нов потребител

Мнениеот stipon » 27 Мар 2013, 22:42

Пробвай с ЧЕЗ, тоя който отчита тока, не може да няма ключ
stipon
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба