начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Разделяне на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разделяне на имот

Мнениеот vladtina » 08 Мар 2014, 16:47

Здравейте
Много четох,но не видях това което ме интересува.
Може ли за съвет имота се състои от два етажа в кооперация - къща със отделни входове но на един нот.акт е откакто е построена преди години.Мога ли да го разделя на две два нот.акта. следователно първия ще го оставя на дъщеря ми а другият етаж да го продадем.
Какво ми е нужно също така в тази къща-кооперация живеят и други две семейства на самостоятелни етажи...
от тях ще ми трябва ли тяхно съгласие или подписи за тази подялба
vladtina
Младши потребител

Re: Разделяне на имот

Мнениеот vladtina » 08 Мар 2014, 17:14

п.п.
да добавя че този етаж който искам да продам е таванско помещение без наклони и скосове, си е нормално жилище но няма статут
какви възможности имам да го направя статут на таванско помещение ли или ателие за живеене.
И пак за да стане трябва ли да завися от съседите за това нещо разрешение тяхно съгласие след като си е мое?
vladtina
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Мар 2014, 11:15

Дори и не подозирате че задавате една сюрия въпроси които са уредени в закона НО! За отговорите на въпросите са необходими специалисти - адвокат и за значителна част от тях архитект, при това и двата вида специалисти не трябва да ги хващате директно от улицата, а след проучване. Дали ще сте в състояние да направите качествено проучване си е Ваша грижа!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот polyar » 28 Апр 2014, 20:05

Здравейте!
Можете да разделите имота на отделни с различни идентификатори.Скоро купихме такъв имот.Продавачът се
занимаваше с разделянето,което траеше около 8 месеца.Мисля,че се подава молба в Агенцията по геодезия и кадастър(но да не Ви подведа).Ако питате там може би ще Ви насочат.Знам,че струва около1500 лв.
Дано поне малко да съм Ви била полезна.Успех!
polyar
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба