Здравейте,
наскоро закупих ново жилище и се сблъсках (доста горчив опит) с ужасни и доста възрастни съседи.
Накратно, домоуправителят НЕ СПАЗВА почти нито едно от задълженията си, НО някакси са се съюзили с още няколко пенсионера и един нов собственик, който прави всякакви безумия с ремонта си и не му правят проблеми.
горе долу около 42% сме тези, които сме против неговото самоуправство, 20% не можем да ги намерим и не се интересуват грам, и останалите са именно домоуправителят и другите 2ма съседа.
Не мога да намеря никъде по законите какви сакнции се предполагат при неспазване на задължения по ЗУЕС, като например:
1. не се издава документ при събиране на пари
2. не се дава НИКОГА НИКАКЪВ ОТЧЕТ, дори не годишно, за приходи и разходи
3. на мен лично не ми се дава клюс от общия вътрешен двор с изречението "за какво ти е, нали си имаш тераса".
4. махат се нарочно крушките по входа и таванското помещение
5. след 8 месеца се свика едно събрание, за което нямаше абсолютно никакъв протокол и резултат от взетите уж решение
6. преди това бяхме свикали с друг съсед (имаме над 20% от общите части) събрание, като над 6 пъти се скъсаха поканите във входа и ест никой не разбра за него и не дойде
7. понеже сме с врата с ключ и пощенските кутии са вътре, всякакви известия за писна и т.н. ИЗЧЕЗВАТ, аз лична кореспонденция не съм получава нито един път, говоря и за такава за мен от общини и т.н.
8. над мен е точно въпросния домоуправител, от който имаше теч и тавана ми беше за ремонт. той им обесни как и той имал теч от горе и нямало да ми плаща нищо, нито ще го отстрани, докато съседа отгоре не си отстранил. Предложихме да се викне експерт и да види откъде са тези течове и има ли, всички "разбирачи" отказаха
9. моя основен ремонт е спрял вече от 7 месеца, защото от теча, тръбите на локалното парно на друг съсед, които минават до вертикалния шранг за изгнили и са за смяна, но домоуправителя отказва (те минават и през него) и като цяло аз не знам какво да правя, защото те минава точно над Бъдещата ми ВИК инсталация
и още много много много неща. Пускахме жалби в общината в няколко звена, както и в НАП, минаха всички срокове, даже бяхме при кмета в общината, пак минаха всички срокове и абсолютно нищо не се случва, а аз чакам ли чакам и нито мога да си направя ремонта, нито мога да си представя да живея в подобна обстановка и да проумея как никой нищо не може и не иска да направи от съответните органи.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Санкции за домоуправител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Санкции за домоуправител
Пляскаш един иск - но помислете си - помислете точно.
Ако се скараш в съвременните условия със съседите - това не е да се скараш както във филма "Вилна зона", това е български филм за изострените спорове между съседи, не че сме на лекция по филмови предавания.
Вие сте вечно обвързани.
Как да се преодолее това - първо - чрез военни действия, после с мирна дипломация. Военни действия - девастация му казваме юристите - оспорваш решенията на Общото събрание на входа.
Дипломация - като получат призовката или Решението на съда - веднага преговори - да се усмирят.
Ако се скараш в съвременните условия със съседите - това не е да се скараш както във филма "Вилна зона", това е български филм за изострените спорове между съседи, не че сме на лекция по филмови предавания.
Вие сте вечно обвързани.
Как да се преодолее това - първо - чрез военни действия, после с мирна дипломация. Военни действия - девастация му казваме юристите - оспорваш решенията на Общото събрание на входа.
Дипломация - като получат призовката или Решението на съда - веднага преговори - да се усмирят.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Санкции за домоуправител
Такова е положението в почти всички етажни собствености. Както се вика "хаос" Радвайте се, че все пак се събират някакви суми за 1.Ремонти и възстановяване на общите части 2. Разходи за управелне на ЕС.
ЗУЕС му предстои спешен ремонт.
ЗУЕС му предстои спешен ремонт.
- lakavitsa
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|