начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Бракоразводно дело без адвокат.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бракоразводно дело без адвокат.

Мнениеот mirodanov » 11 Дек 2006, 13:42

......
Последна промяна mirodanov на 08 Фев 2011, 15:01, променена общо 1 път
mirodanov
Нов потребител

Мнениеот sunshine_75 » 11 Дек 2006, 13:52

Здравейте!
Разбирам за добрите Ви намерения да не оплювате съпругата си, но няма да се справите сам. Потърсете адвокат. Бракоразводният процес не е просто изписване и пускане на молбата. А и при положение, че имате имущество, кашата ще бъде пълна, продължителна и болезнена. Съветът си давам без самата аз да съм адвокат и без каквито и да е комерсиални цели.
sunshine_75
Потребител

развод без адвокат

Мнениеот utinonabuti » 11 Дек 2006, 13:53

Според Конфуций има три начина за постигане на мъдрост:
1.чрез размисъл,което е най-благородно;
2.чрез подражание,което е най-лесно;
3.чрез собствен опит,което е най горчиво.
Затова приятелю mirodanov избери си един от тези начини и действай !
Лично аз бих предпочел изпитания втори начин,като подражавам на нормалните хора и си наема адвокат. Убеден съм,че и ти ще направиш същото в крайна сметка. Тук вече се сещам за думитите на един мой учител,който казваше,че най-ценното качество на българина е ВТОРИЯ акъл.
utinonabuti
Младши потребител

Мнениеот rts » 11 Дек 2006, 14:35

Уважаеми господине, тъй като не желаете да "се плюете" в съда, считам, че е най-добре, ако можете да уговорите съпругата си заедно и да потърсите услугите на МЕДИАТОР. Той ще Ви помогне да си уточните позициите, както и да постигнете споразумение. След това, обаче ще Ви се наложи все пак да си наемете адвокат, за да може бързо и безпроблемно да се разведете. Не ми е ясно защо не желаете адвокат - както Ви писаха по-горе ще Ви е почти невъзможно сам да се оправите в юридическата материя.
Адвокатите сме именно затова-да помагаме на хората в правните им проблеми.
rts
Активен потребител

Мнениеот aleks84 » 11 Дек 2006, 16:05

Аз също мисля, че ще е най - добре да си наемете адвокат. Щом съпругата Ви не е съгласна с развода ситуацията се усложнява, делото може да се проточи по - дълго и да Ви излезе доста по - солено, ако го водите сам, защото СК предвижда (чл.99), че развод не се допуска, ако разстройството на брака се дължи само на виновното поведение на ищеца, а другият съпруг настоява той да се запази. Има адвокати с опит, които ще знаят със сигурност какво е най - добре да се направи в този случай. Хонорарите за подобни дела не са големи и със сигурност си заслужават - спестяват време и проблеми. Освен това няма такова нещо, че ако живеете 5 години разделени получавате автоматично развод. Разводът се допуска при дълбоко и непоправимо разстройство на брака, което трябва да се доказва във всеки отделен случай, включително със свидетели.
aleks84
Потребител

Назад към Семейни казуси