начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Казус

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус

Мнениеот mushushu » 18 Фев 2007, 16:28

Случаят е следният: А сключва брак с В, подавайки се на лъжливи обещания /както се оказва в последствие/ от страна на родителите на В, отнасящи се за работа, семейно жилище. В обаче се оказва с психични проблеми. Поради липса на семейно жилище, А отива да живее при В, която живее с родителите си, последните полагат грижи за нея. За зла участ от брака се ражда дете. Дете е здраво и в момента в 1-ви клас. Атмосферата в т.нар. дом, обаче не е здравословна за А - там бащата на Вчесто вдига скандали и заедно с брата на В /криминално проявен/ често връхлитат на бой. Поради тези факти и липсата на добре платена работа А се принуждава да започне работа по корабите. В последствие подава молба за развод, тъй като и парите, които изкарва, при връщането си в родината, остановява, че са изхарчени, а не са давани само и единствено за грежа към детето. Може би трябва да спомена, че А има един жив родител, живеещ в по-малък град, където цяла къща е предписана на А, т.е. той има идеалните условия за гледане на детето.
И сега: по време на курс на А по бракоразводното дело е дадено решение, единственият му родител е привел сумата по исканата издръжка + и отгоре, което според мен не би трябвало да бъде така, но... Но все пак - какво да направи А, за да бъдат нещата в негова полза + това, че иска при своето пребиваване в страната да взема дъщеря си без ограничения?

Благодаря предварително.
mushushu
Младши потребител

Мнениеот mushushu » 18 Фев 2007, 19:27

Проблем ли е моментът, че решението е взето в негово отсъствие?
mushushu
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 23 Фев 2007, 10:58

За делото и това, че не е присъствал зависи, ако не е бил редовно призован-да прав сте, не би било правилно, но ако е имал назначен представител-всичко е наред и решението е валидно.
Но и по принцип по всяко време може да заведе ново дело за промяна упражняване на родителските права и за режима на свиждания с детето. Трябва да се подготвят добре доказателствата, ако иска той да се грижи за детето. Ако това е бащата и детето е момиче, ще стане по-трудно, но все пак би било възможно, ако успее да докаже как е давал пари, а всичко е изхарчено без да се заделят пари за детето, например оставяно е без грижи, болно или нещо, за което да се сеща, което да е във вреда на детето.
Не знам обаче ако продължава да пътува какво ще се случва с детето докато е на път, затова на този етап се борете за по-чести срещи с детето в подходящо за вас време и когато сте свободен, дори потърсете начин да се споразумеете с родителя, вместо да водите дела.
pitasht
Активен потребител

Благодаря

Мнениеот mushushu » 25 Фев 2007, 01:50

Благодаря за отзивчивия отговор.
Аз все още съм много далеч от поприще увенчано от усилията от изучаването на правната наука, но все се мъча да си задавам въпроси и ако мога да си давам някакви отговори, макър и оскъдни.

Имам обаче следното питане и моля , ако някой е запознат да изложи своето виждане, а именно: може ли едно лице да се пенсионира на 55 години, ако има исканите точки - в това отношение съм гола и боса!
mushushu
Младши потребител

Назад към Семейни казуси