начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Издръжка на 2 деца след развод.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издръжка на 2 деца след развод.

Мнениеот Йорданова » 09 Яну 2005, 01:40

Нещата седят по следния начин.Имам 2 деца едното на 7 другото на 15 години.Съпругът ми е 'леко казано' алкохолик.Децата не желаят да живеят с него както и аз самата.Проблемът е че имам заплата от 160 лева на месец която ми е крайно недостатъчна да издържам и двете деца.Съпругът ми взима 1000 лева на месец и ме интересува каква издръжка за децата си мога да взема от него при положение че има собствено жилище.Децата не желаят да живеят вече с него а и аз съм вдигнала ръце.Благодаря за отговорите.Кажете как се определя обещетението.
Йорданова

Re: Издръжка на 2 деца след развод.

Мнениеот Гери » 09 Яну 2005, 01:53

След като има такъв доход, може да опитате да се преборите и за издръжка в по-голям размер, а именно 100 – 150 лв. на дете. Практиката е да се присъжда издръжка в размер между 30 – 80 лв., но ако нуждите на децата изискват издръжка в по-голям размер и бащата може да я плаща и това не го затруднява мисля, че е напълно възможно съда да уважи искането за издръжка и в по-голям размер.
Гери

Re: Издръжка на 2 деца след развод.

Мнениеот plamen1 » 22 Яну 2005, 21:27

От това което пишете, следва да рабирам, че живеете заедно. Следва да се конкретизирате. Явно нямате присъдена издръжка с решение на съда, за което не е необходимо да сте разведена. Присъждането на издръжката е в размер 30-80 лева и рядко съда присъжда над тази сума. Има много предпоставки които се вземат в предвид, ако се интересувате мога да обясня по-подробно. Но напишете-заедно лиживеете, налице ли е фактическа раздяла, той работи ли по трудов договор, издържа ли съпруга Ви други деца, брака първи ли е и за двама Ви?
plamen1
Младши потребител

Назад към Семейни казуси