начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Паркомясто в частен имот

Казуси за недвижими имоти

Паркомясто в частен имот

Мнениеот citybg » 28 Фев 2024, 16:29

Здравейте, казусът ми е следният:
В частна улица се отдават паркоместа под наем, като за целта са обозначени с табели и скоби за паркиране. Наела съм едно от паркоместата, като идеята е да се спира успоредно на улицата, за да може да има повече място да се разминават две коли. Забелязвам обаче, че напоследък спират коли напречно между скобите, което не оставя място да си паркирам правилно колата и да си ползвам паркомястото. Обадих се в общината и ми казаха, че няма какво да направят и не могат да преместят автомобила. Реално аз плащам за нещо, което не мога да ползвам. Въпросът ми е как могат да се отстранят нарушителите и какъв е законът за това?
citybg
Нов потребител

Re: Паркомясто в частен имот

Мнениеот ivanov_p » 28 Фев 2024, 16:47

На практика сте наели дадена площ от частно лице. Това, което ви гарантира закона е,че наемодателя е длъжен да ви осигури необезпокоявано ползване на наетото паркомясто, всичко останало е по договора.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот citybg » 28 Фев 2024, 17:23

А той как може да защити собствеността си при положение, че от общината не си мърдат пръста?
citybg
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 28 Фев 2024, 17:49

Кой той, собственика? По принцип общината не му е длъжна и на 100% няма да си мръдне пръста. Ако беше длъжна нямаше да го мръдне на 95%. Затова и има автоматични бариери с чип или обикновени с катинар.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Имотни казуси