начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Спешно!Дознател-необходими документи!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Спешно!Дознател-необходими документи!

Мнениеот gergana_tsvetkova » 19 Юни 2006, 09:13

Много моля да ми дадете инфо за документите,необходими при кандидатстване за дознател.Благодаря предварително!
gergana_tsvetkova
Нов потребител

Мнениеот dess_74 » 19 Юни 2006, 10:00

Къде има обявен прием на дознатели?
dess_74
Потребител

Мнениеот gepe » 19 Юни 2006, 10:03

молба, подробна автобиография с данни за роднини - родители, братя, сестри, съпруг и деца, написана саморъчно, копие на диплома за завършено юридическо образование, копие на удостоверение за правоспособност и копие от трудова книжка
gepe
Младши потребител

Мнениеот gavril » 24 Юни 2006, 00:51

Абе колеги,които тепърва смятате да се явявате на конкурси за дознатели в МВР,не разбрахте ли,че тези конкурси са абсолютна пародия.Ако искате да си загубите времето- кандидатствайте !
На мен ми губиха времето година и осем месеца. Явих се на всичките им възможни глупави тестове-Тест за интелигентност( понеже не се разбира един юрист доколко е интелигентен ,та трябва в МВР да го преценяват),Физически тест,всевъзможни медицински прегледи-все едно,че избират космонавти за луната,юридически изпит...той пък за какво беше тоя изпит като психолога преценява кой става и кой не става...,тест по ЗЗКИ,хиляда интервюта с офицерите,на които те гледат все едно си криминален престъпник кандидатстващ незнайно защо за тази система....тук вече може да се разсъждава...Хилят се на факти от биографията,въртиш се като пумпал само и само да ги убедиш
че смисъла на живота ти е да работиш в МВР.Накрая някакъв тъпчо ти се излигавя на психотеста и те пита пееш ли,готвиш ли и други подобни глупости,които за мен не са критерии за това дали мога да правя оглед на труп или не.Предпочитат деца на полицаи и военни-
"наши хора" така да се каже.Съжалявам,че се подложих на цялото това унижение и загубих толкова време да си намеря нормална работа,
за която не е важно чичото на лелята на братовчеда на стринка ти, дали е бил някога в затвора за кражба на кокошка или не.Намразила съм ги до дъното на душата за всичко ,което ми причиниха тези....полицаи и смятам да си го изкарам на дознателите когато му дойде времето- упражнявайки адвокатска професия.
Ще ги разигравам както си искам.Да им е честито на МВР-то !

ЧЕТИ И СИ ПОМИСЛИ ДОБРЕ ЗАЩОТО ТОВА Е ИСТИНАТА
gavril
Младши потребител

Мнениеот dinev » 24 Юни 2006, 11:46

Разбирам те, Гавриле, че си низвергнат и обиден. Това обаче е заради системата в МВР. Натрупаната от десетилетия инерция рефлектира и върху назначенията на дознателите. Сърди се не на дознателите, а на хората, от които е зависело твоето назначение. Каква вина имат колегите - дознатели, че са успели в това нелеко начинание?! Нима и ти нямаше да бъдеш под общия знаменател, ако те бяха приели?! Защо трупаш злоба и жлъч против дознателите? След като година и половина си се старал да станеш един от нас, значи все пак нещо ти е харесвало в тази професия, нали? И, надявам се, си бил наясно с нещата и с условията за работа в МВР? Така че, моля те, престани с тези "анти" изказвания, и бъди по - конструктивен и полезен в форума.
С пожелания за успешна адвокатска практика! )))))
dinev
Потребител

Мнениеот eliana » 24 Юни 2006, 15:36

Злобата не е срещу професията дознател, а срещу назначените по втория начин.Там където кандидатствах за работа в едно малко градче, имаше една бройка и двама кандидати-аз и още едно момче.
На юридическия изпит в РДВР в окръжния град,една жена от комисията,но работеща в РДВР се опита да му пробута един от тестовете.Но шефа на комисията пресече този опит и му смени теста.
И двамата издържахме юридическия,но на психотеста пак в този окръжен град мен ме отрязаха.То момчето на ниво РДВР си има връзки, аз съм седнала да се явявам на конкурси....много е ясно от къде ме отрязаха и защо, очевадно направо. 8)
eliana
Потребител

Мнениеот gavril » 24 Юни 2006, 22:51

2006

Пуснато на: 24 Юни 2006 12:53 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Донякъде сте права колежке !Бях се хванал с това дознание като удавник за сламка !Може пък сега като младши адвокат да ми провърви най-сетне и на мен в живота !

Не съм предполагал,че това е била една долна и просташка институция !Трябваше да се опитам да кандидатствувам,че да го разбера !

Не зная какви са им критериите-за полицаи си подбират хора ,които едвам са завършили средно образование,с ниско интелектуално ниво.А хора,имащи необходимото образование и професионална квалификация и най-важното,желание и готовност за работа се спират по един долен и некоректен начин !!!

Но не се заблуждавайте,че върху т.нар.психолози не се оказва влияние !Чрез този психоизпит просто си елеминират нежеланите хора !!!И тъй като имах много добра правна подготовка и ниво на интелигентност не им оставаше нищо друго,освен тук да ми подложат динена кора!

Мисля,че е било редно да ми се каже,че съм неподходящ и нежелан още при подаването на документите.Нямаше да се засегна - напротив !А сега тази служба съм я намразил от дъното на душата си-ще я мразя докато съм жив !!!
gavril
Младши потребител

Мнениеот dinev » 26 Юни 2006, 21:03

Солидарен съм, така е! Мои наблюдения.
dinev
Потребител

Мнениеот bignik » 28 Юни 2006, 01:21

По отношение на зададения в началото въпрос. Дипломата трябва да е нотариално заверена. Искат също много характеристики - от последна месторабота, от казармата, от университета, от училището в което си завършил средно образование. Ако не се лъжа питат и коя група си бил в детската градина - това в реда на шегата. :D
bignik
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити