начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Решение на ВКС

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Решение на ВКС

Мнениеот zmeica » 13 Сеп 2006, 09:35

Разведена съм, но продължавам да споря за родителските права върху дъщеря ми и последното дело беше пред ВКС на 06/06/2006.
Казаха, че ще се произнесат в 1-месечен срок, обаче нямам все още решение и се притеснявам.
Такава ли е практиката, бавят ли се решенията и мога ли нещо да направя?

Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави!
zmeica
Нов потребител

Re: Решение на ВКС

Мнениеот donna » 13 Сеп 2006, 10:30

zmeica написа:Разведена съм, но продължавам да споря за родителските права върху дъщеря ми и последното дело беше пред ВКС на 06/06/2006.
Казаха, че ще се произнесат в 1-месечен срок, обаче нямам все още решение и се притеснявам.
Такава ли е практиката, бавят ли се решенията и мога ли нещо да направя?

Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави!

Първо ВКС ,не изпраща съобщения ,че решението е изготвено , проверете по номера на делото на страницата на ВКС дали има решение ,също така ,ако има и делото е решено и решението не подлежи на обжалване ,то е върнато в архива на районния .съд ,можете да проверите и там.
Електронната старница на ВКС ,можете да видите в раздел съдилища тук от лекса .
donna
Старши потребител

Мнениеот zmeica » 13 Сеп 2006, 12:25

Ами в това е проблема, че проверявам от 2 месеца всеки ден - решение няма, и в страницата на ВКС проверявам и по телефона звънях няколко пъти - казват - не е готово.
Нормално ли е така да бавят нещата, може ли някакъв проблем да има и въобще мога ли нещо да разбера по случая при положение, че не познавам никой, за да ми свърши работа.
Благодаря отново!
zmeica
Нов потребител

Мнениеот error » 13 Сеп 2006, 12:45

В общи линии, нормално е забавяне от 2-4 месеца, особено ако част от тях съвпадат със съдебната ваканция. Вероятно делото ви е във ІІ г.о. Там само един от докладчиците бави писането на делата си. Стискам палци делото да не е при него. Другите работят в нормални срокове.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот zmeica » 13 Сеп 2006, 13:40

error написа: Вероятно делото ви е във ІІ г.о. Там само един от докладчиците бави писането на делата си. Стискам палци делото да не е при него. Другите работят в нормални срокове.

Ми точно на ІІ гр. отд. е.................ама съм и аз карък.
Благодаря!
zmeica
Нов потребител

Мнениеот oho_boho » 13 Сеп 2006, 13:44

Ако мислиш, че някое друго отделение разглежда семейноправните спорове... :D
oho_boho
Потребител

Мнениеот error » 13 Сеп 2006, 14:01

zmeica написа: .......ама съм и аз карък.

Може и да не си. Нали ти писах, че от ІІ г.о. само един/една си бави делата. Може делото ти да не е на този докладчик.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот zmeica » 13 Сеп 2006, 14:01

oho_boho написа:Ако мислиш, че някое друго отделение разглежда семейноправните спорове... :D

Аз нищо не мисля щото не разбирам и не искам и да ги разбирам - питах само. :(
zmeica
Нов потребител

Назад към Семейни казуси