начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Помощ! Искам да напусна! Част 2

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Помощ! Искам да напусна! Част 2

Мнениеот imenino » 15 Дек 2004, 13:14

Започна се!

Казах на шефа ми. Отговорът е "Добре, но съм много разочарован". И нещо от рода на всичко се връща.

На въпросът ми кога ще ми върне трудовата книжа отговорът беше: "Ще се посъветвам с юристите ми."

Очаквам империята да отвърне на удара!
imenino

Мнениеот donna » 15 Дек 2004, 13:21

ами да се надяваме ,че г-дата са чели чл.226 от КТ

Чл. 226. (1) Работодателят и виновните длъжностни лица отговарят солидарно за вредите, причинени на работника или служителя поради:
1. неиздаване или несвоевременно издаване на необходимите му документи, удостоверяващи факти, свързани с трудовото правоотношение;
2. вписване на неверни данни в издадените документи.
(2) Работодателят и виновните длъжностни лица отговарят солидарно към работника или служителя за вредите, които той е претърпял поради незаконно задържане на трудовата му книжка, след като трудовото правоотношение е било прекратено.
(3) Обезщетението по ал. 1 обхваща всички вреди, претърпени от работника или служителя, включително и неимуществените. Обезщетението по ал. 2 е в размер на брутното му трудово възнаграждение от деня на прекратяването на трудовото правоотношение до предаване на трудовата книжка на работника или служителя.
donna
Старши потребител

Мнениеот imenino » 15 Дек 2004, 13:31

И дано не са като този адвокат при когото ходих и ми каза че ще ме съдят за не знам си какво. Аз очаквам 100% да ми измислят нещо с което да ме спрат. Заплахи от тяхна страна за пари, дисциплинарни наказания. Ще ви пиша отново, понеже едва ли ще се оправя сам :(

Благодаря на всички които ми помагат. :)

10x donna, 10x лунатик 10x vvi, 10x zoroaster :)
imenino

Re: ЯК

Мнениеот perlit » 17 Дек 2004, 22:41

Hm,ami yawno predi 3 dni dosta sa se wkljuchili.A az nyamam opit i trudowoto mi e...tolkowa yasno, che...Za men w momenta e malko slogno, no wyarwam che kolegite, koito sa po-redowni ot men shte se wkljuchat,za da ti pomognat s kakwoto mogat-te weche sa go naprawili-na men li4no ne mi se gleda wsichko napisano-dosta e nali?:)No ti go pregledaj pak-sigurno ima neshto, koeto da wnese powechko swetlina w mraka.ne se trewogi-pone towa moga da ti kaga!I az s trudowite wzaimootnosheniya si imah i to to4no dnes problemi...ama stawa duma samo za 90lw mesechno!I bez tyah e oshte po-losho...Za sebe si se chudya-tya nayasno li e s kogo si ima rabota i che moga da j pratya inspektorite...:)amane mi se zanimawa s takiwa kato neya, koito se mislyat za shef,a realno ne sa-bez akt...
perlit

Предишна

Назад към Трудово право