начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Въпроси...Помогнете, ако можете.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпроси...Помогнете, ако можете.

Мнениеот bobimar71 » 13 Дек 2004, 06:44

Здравейте.

По рождение съм с тежко увреждане и взимам социална пенсия. През февруари т.г. ме назначиха на работа в едно НПО на минималната работна заплата според прословутия ЗНЗ. Първата ми година е към края си и понеже НПО-то не успя да развие никаква дейност, от която да ми се плаща заплата и през 2-рата година, вероятно ще трябва да напусна.

Та въпросите са ми: Имам ли право да се регистрирам отново в бюрото по труда и ще получавам ли 4 или 6 /колко?/ месеца някакви пари? Освен това, по кой член на КТ трябва да бъде прекратен трудовия ми договор, за да имам право на регистрация в бюрото по труда?

Благодаря Ви предварително!
bobimar71
Нов потребител

Re: Въпроси...Помогнете, ако можете.

Мнениеот Нач » 13 Дек 2004, 11:03

На първия Ви въпрос; имате право да се регестрирате в бюрото по труда; Условието е да сте работели, минимално 9 месеца /за да получавате 4 месеца "някакви пари"/.
Нач

Назад към Трудово право