начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Промяна в ДПК или там някъде?

Дискусии и предложения по проекти за закони

Промяна в ДПК или там някъде?

Мнениеот дд » 05 Яну 2005, 14:24

Колеги, да сте чули, че данните за длъжниците по данъчни задължения вече ги пращат в прокуратурата и образуват дознание за всеки един случай?Това ей сега ми го каза един клиент и аз се втрещих.Пропуснал ли съм нещо?
дд

Re: Промяна в ДПК или там някъде?

Мнениеот адв. » 05 Яну 2005, 14:29

Данъчните задължения са публични държавни вземания и се събират по реда на ДПК, а доколкото знам все още не е престъпление да дължиш данък, че да се сесезира прокуратурата, в противен случаи доста сме престъпниците, дължащи данък ....
адв.

Мнениеот lawyer_ivanov » 05 Яну 2005, 14:35

Недекларирането е престъпление, а неплащанетода си го търсят, лешояди мръсни.
lawyer_ivanov
Младши потребител

Мнениеот дд » 05 Яну 2005, 14:36

Въпроса е, че нещо такова е станало на практика.Доколкото мога да се ориентирам по несвързаните обяснения на клиента си.С две думи- ходил е в РПУ и е писал обяснения как дружеството е направило тези задължения и подобни глупости.И там са му казали, че вече така се действалоадв. написа:

> Данъчните задължения са публични държавни вземания и се събират
> по реда на ДПК, а доколкото знам все още не е престъпление да
> дължиш данък, че да се сесезира прокуратурата, в противен
> случаи доста сме престъпниците, дължащи данък ....
дд

Мнениеот адв. » 05 Яну 2005, 14:42

Сигурно го търсят за укриване/недеклариране на данъци или нещо подобно-много са модни ддс-тата.Но ако в лудата ни държава инкриминират това, че дължиш данък, затварям и се изнасям...
р.s. познавате ли поне един полицай, който да не е професор по право?
адв.

Мнениеот LageG » 05 Яну 2005, 14:58

Колеги, сегналмите които пращат ТДД и АДВ са най-често по чл.227б и чл.255 и сл. от НК и ще стават все повече. А да не говорим, че в много от случаите фирмите натрупват задължения, укриват приходи и след това минават през ръцете на 10-тина души, докато стигнат до някое безимотно ромче тъкмо довтасало до пълнолетие. Та то си е за разследване.Не мислите ли?
LageG

Мнениеот миа » 05 Яну 2005, 16:54

Да, ама на кой текст ще се облегнат "разследващите" ако няма документна измама и всички задължения са си декларирани. Търговеца просто няма пари.Не мисля, че това е наказуемо. А 227б може лесно да се избегне като само подадеш заявление за откриване на производство по несъстоятелност без дори да прилагаш каквото и да е и да плащаш такси
миа

Назад към Обсъждане на законопроекти