начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Адвокат за първи път в съдебна зала

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот maria9 » 04 Фев 2005, 01:21

Здравейте колеги, от скоро съм адвокат и почти всяка седмица ми се налага да се явявам по дела които никога не съм гледала.
Това ми струва много нерви, преди всяко дело изчитам всичко по случая,/закони,наредби и т. н. /Не познавам практиката и затова реших преди мое дело да ходя да слушам сходни дела в съда.Проблема е ,че съдиите ме гледат странно , питат защо съм в зала.
Искам да Ви попитам вие как сте се справяли.?Това ли начина за започване на адв. практика.?
/Пропуснах да кажа , че работя сама -имам много колеги, но за съжаление със същия стаж като мене и те не могат да ми помагат/.
maria9

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот Димитър » 04 Фев 2005, 01:31

Машаала....!
Ей такъв адвокат ми трябва ! Дай боже всекиму такава адвокатка !
Един невежа в правото ти желае успех !
Димитър

Мнениеот enigma » 04 Фев 2005, 02:12

Мисля, че това е прекрасно решение. Аз практически така направих, защото карах 1 годишен стаж и висях само по съдебни дела на всички възможни състави (знаете, че е от другите институции не ви търсят много много, да не кажа изобщо). Те и тогава често ми се чудеха съдиите, после свикнаха. А след стажа и направо в професията.
enigma

Мнениеот Гери » 04 Фев 2005, 02:58

Привет,
Това е начина. Аз от началото на следването така правех. Нещо повече ако имаш познат младши съдия или съдия, може да се разберете ден два преди с.з. да отидеш при него и да попрочетеш по делата и да коментирате казусите. Помага, много при това!
Нормално е да изчиташ всичко, това е и правилното решение. Аз за доста неща и сламки не ползвам, защото смятам, че така мозъка залинява. Тъжното е, че колкото повече клиенти имате толкова по-рядко ще ви остава време за четене на теория, но пък четенето на практика ще се увеличи!
Късмет ви желая!
Гери

Мнениеот Nemo 1 » 04 Фев 2005, 04:20

Tova e istinata! USPEH
Nemo 1

Мнениеот Moron » 04 Фев 2005, 08:02

Това е начина!
Но не трябва срещу тази цена - много нерви!!!
Съдиите нека да си гледат странно - казвате им че стажувате, или колега Ви е помолил. Ако нямате познати съдии, опитайте в адвокатска стая да проучвате делата, които искате да слушате: избирате си съдийски състав, дата и готово / номерата на делата си избирате от срочната книга/.
Повече спокойствие и оптимизъм! Това зависи само от Вас !
Успех!
Moron

Мнениеот Милена.П » 04 Фев 2005, 10:46

Минах по същия път и знам колко е трудно - ужасът, че въпреки че си изчел всичко не знаеш как и кога да го кажеш е огромен. Но горе главата - това е начина (пък и да бъркаш в началота - хич да не ти пука - съдиите обичат да се правят на важни с въпроси от типа "колега това сега ли го казвате", но не им се връзвай)
Милена.П

Мнениеот Bl » 04 Фев 2005, 11:04

Успех!! ще го постигнеш, защото така се работи!
Bl

Мнениеот колега » 04 Фев 2005, 15:56

Бравооооо! Страшна си! Щом нямаш опитни колеги......нещата които правиш са достатъчни - другото с времето. Поне се надявам да е така - горе - долу съм в подобно положение. След 2-3години ще се види прав ли съм УСПЕХ
колега

Мнениеот таралан Кольо » 04 Фев 2005, 16:02

Отскоро си адвокат и всяка седмица си в съда???
Нещо не загрявам. От къде тези дела? Нищо де!
Стъпи здраво на куция крак и дерзай!!!
Успех!!!
таралан Кольо

Мнениеот Idiler » 04 Фев 2005, 17:43

Искрено ти се възхищавам за куража!Успех!
Idiler

Мнениеот maria9 » 05 Фев 2005, 01:32

Колеги,благодаря за добрите думи .Те ми дават увереност, че съм на прав път.
Ще продължавам да работя по този начин , надявам се че ще дойде време когато няма да стоя в съдебни зали като слушател ,защото ще съм натрупала опит.
Желая на всички успех и повече клиенти.
maria9

Мнениеот Гери » 05 Фев 2005, 01:42

Успех колега, желая ви го от сърце!
Гери

Мнениеот еla » 07 Фев 2005, 16:15

Колега,
Никой няма право да ви "гони" от съдебна зала, стига с.з. , да не е при закрити врата. За София съм се сблъсквала единствено в "Брачна колегия" с този проблем. Т.е. "другите насрочени дела за същия час" тактично изчакват да излязат предишните "посетители" на съдебната зала и влиза следващото насрочено заседание. Лично аз, мисля, че това е нормално. Не винаги този род дела протичат при нормални здрави отношения между съпрузите - и дори адвокатите не знаят какво могат да очакват. В този случай това не е обучение,а....сеир!!!
еla

Назад към Взаимопомощ