начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

юрисконсулт на фирма

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: юрисконсулт на фирма

Мнениеот Таралан Кольо » 31 Мар 2005, 15:49

Ще и се зачете, ама в шестък.
Таралан Кольо

Мнениеот Yuliyan » 31 Мар 2005, 15:51

ами да, така излиза че е
Yuliyan

Мнениеот donna » 31 Мар 2005, 15:59

Пак не си в час донна2 и donna са едно и също лице , това се знае и много пъти съм го казвала ,абе ти да не си болен ,че ходиш все след мен .
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 31 Мар 2005, 16:01

Аз не съм на същото мнение .
donna
Старши потребител

Мнениеот Yuliyan » 31 Мар 2005, 16:02

е - търговски пълномощник в истинския смисъл едва ли може да се каже че се явява юриста, когато е упълномощен за представителство по дело, но
в самото цитирано решение се тълкува смисъла на чл. 20, ал. 1, б. "в" ГПК - изрично се казва: "които са в трудовоправни отношения с представляваната страна".
Мисля че това е достатъчно, макар че лично аз не съм съгласен с това решение.

..........................
А според чл. 20, ал. 1, б. "в" ГПК изискванията към лицата, които могат да представляват тези страни по пълномощие в процеса, са: юрисконсулти или други лица с юридическо образование, които са в трудовоправни отношения с представляваната страна.
.........................
Търговският пълномощник, снабден с изрично пълномощно за водене на процеси, може да организира процеса като упълномощи
юрист, отговарящ на изискванията на чл. 20, ал. 1, б. "а" и "в" ГПК,
който да може да бъде процесуален представител.
Yuliyan

Мнениеот Yuliyan » 31 Мар 2005, 16:14

Както каза по-горе един колега, това че минава в някои съдилища юристи по граждански договор да представляват юридически лица, никак не означава че наистина това е правилно. А становището ми се потвърждава и от решението на ВКС /независимо от това че се споменава в мотивите/, а пък и логически погледнато си е така. Иначе наистина адвокатите ще представляват предимно само физически лица, и то тези които си останат още регистрирани като такива. Нямам нищо против и да могат да представляват по граждански договор, но мисля че в сегашния момент, ако се спазва закона, не могат.
Yuliyan

Мнениеот 123 » 31 Мар 2005, 16:40

Какво по-нормално от това да ти поискат удостоверение за провоспособност!:)))) Повече от нормално е!!!
123

Мнениеот Таралан Кольо » 31 Мар 2005, 16:53

Ами отде де знам, че страдаш от развояване на личноста?!?
Таралан Кольо

Мнениеот 123 » 31 Мар 2005, 16:56

тя само от това да страдаше, не виждаш ли, че й искат удостоверение за правоспособност - трудно му е на съда да повярва, че донка е правоспособен юрист! Доне, не се ядосвай, ама така си е! На мен ми е стигало само пълномощното и удостоверението за актуаллно състояние!
123

Мнениеот AtiEti » 31 Мар 2005, 17:06

Абсолютно вярно. Юрисконсултът трябва да работи по трудово правоотношение, за да може да извършва процесуални действия от името на представляваното дружество.
AtiEti
Нов потребител

Мнениеот donna » 31 Мар 2005, 17:26

123 mnogo pati si dokazval nekompetentnost sega otnovo se proiavi moga li da te popitam ne6tastniko do koga ste se vla4i6 sled men i kolko pati da ti obiasniavam ne si moi tip

123 ne stryva6 i ne se vla4i sled men qsno
donna
Старши потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ