- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Представителството в друга светлина
|
|
Re: Представителството в друга светлина
Здравей СЕНЕКА!
Виждам как за отрицателно време поумняваш .БРАВО!! Твоят постинг по-долу за тъжното много ми допада!! Дерзай и бъди мъж. Влизай в НС и прави промяна на чл. 134. Това е повеля на демократизма.
Виждам как за отрицателно време поумняваш .БРАВО!! Твоят постинг по-долу за тъжното много ми допада!! Дерзай и бъди мъж. Влизай в НС и прави промяна на чл. 134. Това е повеля на демократизма.
- Imperator
- Потребител
не желая да обсъждам темата от политически аспект.Партиите не ме интересуват
по много причини,една от които ,е че станаха трамплин на аутсайдерите към влас
тта.Но такава е волята на кукловодите,които разполагат с финансовия ресурс .
по много причини,една от които ,е че станаха трамплин на аутсайдерите към влас
тта.Но такава е волята на кукловодите,които разполагат с финансовия ресурс .
- ipon
- Потребител
АДВОКАТУРАТА Е КОНСТИТУЦИОННО УСТАНОВЕНА ИНСТИТУЦИЯ И ЧАСТ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!!!
АДВОКАТУРАТА Е ЕДИНСТВЕНАТА ГАРАНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ ПРОИЗВОЛ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА!!!
ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА!!!
АДВОКАТУРАТА Е ЕДИНСТВЕНАТА ГАРАНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ ПРОИЗВОЛ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА!!!
ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА!!!
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Приемам основанията ти.Но как да не се възмущава човек, като се знае целия цикъл на законодателната инициатива- кой внася и кой приема законите. Това е конституционно право, в крайна сметка, нали? Бъди жив и здрав!!
- Imperator
- Потребител
А не е ли част от съдебната система?Я виж по -добре чл. 134 от КРБ.Там най-отгоре пише СЪДЕБНА ВЛАСТ.
А изразът от Алеко е за хора, които мислят със стомасите си, и не използват мозъците си. Така че, питам те, кой е слепият- данъкоплатецът-електорат или отделната личност, която тук си драска най-смело.
А изразът от Алеко е за хора, които мислят със стомасите си, и не използват мозъците си. Така че, питам те, кой е слепият- данъкоплатецът-електорат или отделната личност, която тук си драска най-смело.
- Imperator
- Потребител
По този Правилинк на ЕС, обаче, държавата има право на съветник, катто това право има също така и отделната личност-жертвата. Защо у нас няма тази втора възможност? А нима по УСТАВА на ООН няма също така подобната норма за съветника? Това е една ценност, до която едва ли ще се докоснем по вътрешното ни законодателство с подобни закостенели мозъци, търсещи в адвокатурата оазис за дране на човешки кожи...фигуративно казано, разбира се.
- Imperator
- Потребител
ИНСТИТУЦИЯ?????? Че и БКП беше институция по Конститция. Тоест, може и без да се формулира чл. 134!!
- Imperator
- Потребител
Ne moga da otreka che si smel chovek, koito smelo izkazva netradicionnite si vazgledi :)))))
iavno az ne moga da se pohvalia s takava smelost, i oshte po-malko s takiva vazgledi :)))
zabelejitelen e fakta che ne si napravi truda da otgovorish smisleno na konstruktivnia mi otgovor na tvoiata pozicia, nito da obsadish nasreshnite dovodi koito izlojih.
izpolzvaneto na napadki i privnasianeto na emocii v spora, vmesto oborvane na dovodite na drugia i izlagane na kontraargumenti e priznak na lipsa na kultura na spora i nepoznavane na pravilata za vodene na spor, koeto opredeleno pravi spora s teb bezinteresen i bezsmislen za mene.
iavno az ne moga da se pohvalia s takava smelost, i oshte po-malko s takiva vazgledi :)))
zabelejitelen e fakta che ne si napravi truda da otgovorish smisleno na konstruktivnia mi otgovor na tvoiata pozicia, nito da obsadish nasreshnite dovodi koito izlojih.
izpolzvaneto na napadki i privnasianeto na emocii v spora, vmesto oborvane na dovodite na drugia i izlagane na kontraargumenti e priznak na lipsa na kultura na spora i nepoznavane na pravilata za vodene na spor, koeto opredeleno pravi spora s teb bezinteresen i bezsmislen za mene.
-
imperatore,не бива тази хубава възможнжост,която ни дава форума да се ползва
не по предназначение .Не бива с несподелящите нашето мнение да се отнасяме
о начин,който не е присъщ на интелегентния човек.Бих помолил А.Терзиева да пол
зва кирилица,другото е неуважние към ценностите,които нашата нация е създала.
Споменаването,мимоходом,на адвокатурата в глава шеста Съдебна власт, на
Конституцията ни е чисто тоталитарен похват,циничен до низост.Досежно претенциите на юристите преподаватели ,не споделям ,че те всички са добри
юристи.Научните звания и степени не са гарнация,че те биха били и добри адвокати,разликата между двете професии е съществена.Не приемам и твърде
нието,че адвокатурата е убежище за кожодери,не бива зад кривото дърво да не
виждаме гората.Надявам се ,че в бъдеще особено във форума за юристи,ще се
спазва добрия тон и участниците ще демонстрират добро възпитание и висока
култура.
не по предназначение .Не бива с несподелящите нашето мнение да се отнасяме
о начин,който не е присъщ на интелегентния човек.Бих помолил А.Терзиева да пол
зва кирилица,другото е неуважние към ценностите,които нашата нация е създала.
Споменаването,мимоходом,на адвокатурата в глава шеста Съдебна власт, на
Конституцията ни е чисто тоталитарен похват,циничен до низост.Досежно претенциите на юристите преподаватели ,не споделям ,че те всички са добри
юристи.Научните звания и степени не са гарнация,че те биха били и добри адвокати,разликата между двете професии е съществена.Не приемам и твърде
нието,че адвокатурата е убежище за кожодери,не бива зад кривото дърво да не
виждаме гората.Надявам се ,че в бъдеще особено във форума за юристи,ще се
спазва добрия тон и участниците ще демонстрират добро възпитание и висока
култура.
- ipon
- Потребител
съжалявам за латиницата имaм проблем с кирилицата и начина да пиша на нея е много по бавен
иначе уважавам и зачитам факта че това е български форум и почти всеки път когато ми се е наложило да пиша на латиница съм се извинявала за това
иначе уважавам и зачитам факта че това е български форум и почти всеки път когато ми се е наложило да пиша на латиница съм се извинявала за това
-
Здравей, Императоре или ave Cesar, както ти харесва. Явно си ме сбъркал с Ипон и неговите тъжни, но разумни постинги. На мен също не ми се говори за политика, колкото и да са свързани нещата, но като си отворил темата... Факт е, че България затвори главата за съдебната система при преговорите с Евросъюза. Никъде, в никой евродоклад или световен или космически, ако искаш, не се споменава уредбата на процесуалното представителство и по-конкретно адвокатурата като някакъв монополист, накърняващ правата на гражданите и т.н. Защото приблизително такава е уредбата в държавите от ЕС. Още по -стриктно е регламентирано процес.представителство в САЩ - там пък никой и не може да си помисли да дава възможност на всякакви експерти, специалисти, професори, академици, шамани и гурута по право без да са вписани адвокати, да представляват страни пред съд по граждански, да не говорим за наказателни дела...
- seneka
- Младши потребител
Не бях употребил тази дума монополист, но ти правилно си я употребил. Аз тръгвам от предпоставката, че не веки адвокат е всезнайко. Има малки градчета, където адвокатите са специализирани по една или две до три теми, и друго не знаят.Широко скроени адвокати не познавам. В древен Рим изглежда гражданите са имало по широко права на защита, защото сенаторите са давали безпланти съвети по различни дела. Кога точно на адвокатурата са били гласувани абсолютните права на монополист не съм изследвал, но държа да знаеш, че една от причините да се разваля къща и да се строи колиба сега можем да открием именно в уредбата на нормативните актове за адвокатурата. Само какви дивотии наспори Второи Адвокатски Колектив-просто да ги гръмниш. Бъди жив и здрав.
- Imperator
- Потребител
Прави си Ипон. позасмях се малко на израза ти за дървото. Този израз някга се препадаваше по политическа икономия на капитализма и по диаматисмат. Принадлежи на Маркс, който казваше, че еди кой си зад дърветата не виждал гората. По повод единичното и общото. Но ти си внесъл малко по-друга информация за кривото дърво. Един тук писа, че на крива ракета, космоса и пречел...Аз не съм обиден на Терзиева, но подразбирам, че не чете задълбочено и много се инати да прочете и проумее онова за чл. 134. След като бе премахнат чл.1 от КНРБ, сега се правят попълзновения за друга конституционна опора на другарите.Две са у нас организациите, които се ползват с подобна опора.но това е привилегия за едни и вероятно в ущърб на всички други?! Така ми се струва...Съгасен съм със становището ти, че измежду онези с научните степени има доста шкарт.Но все пак, в една област или клон на правото са признати и там могат да се проявяват най-успешно, без да се налага да заплащат 400 лв. на година.
- Imperator
- Потребител
Терзи,
не са пали чак толкова. Права е Ипон като ти прави забележка да пускаш постингите си на кирилица. не си права да опредяляш а приори твоята позиция за конструктивна.Това ще се реши по гласуване, а не по самомнение, нали.Все пак, не може да се отрече, че те интересува правото и че искаш да се изявиш по някакъв начин. Имаш възможността тези твои консткруктивни идеи да защитиш по реда на ЗНСНЗ. Правиш ли нещо по този въпрос или не. На това бих искал да получа отговор, а после може би и съвет. Лека нощ.
не са пали чак толкова. Права е Ипон като ти прави забележка да пускаш постингите си на кирилица. не си права да опредяляш а приори твоята позиция за конструктивна.Това ще се реши по гласуване, а не по самомнение, нали.Все пак, не може да се отрече, че те интересува правото и че искаш да се изявиш по някакъв начин. Имаш възможността тези твои консткруктивни идеи да защитиш по реда на ЗНСНЗ. Правиш ли нещо по този въпрос или не. На това бих искал да получа отговор, а после може би и съвет. Лека нощ.
- Imperator
- Потребител
Губите ми времето, самозвани "императоре"!!!
Бъдете така добър да се обръщате към околните с необходимото уважение - за вас съм госпожа Терзиева !!!
Това че сме в Интернет никак не ви освобождава от задължението да се държите с уважение и зачитане към другите.
колкото до научните звания- смятам че въпреки че имам зад гърба си четири поколения потомствена интелигенция, (вкл. и с научни титли и звания), професионалната ми ориентация е въпрос на личен избор, който не ви засяга и няма нищо общо с темата.
Дали едно мнение е конструктивно или не що-годе подлежи на обективна преценка, включително и моята собствена.
Или смятате че имате право да ми оспорвате това право или може би ми оспорвате правото свободно да изразявам мнението си!?!
И кой предлагате да гласува дали имам право да упражня своите гарантирани от Конституцията права!??!
Бъдете така добър да се обръщате към околните с необходимото уважение - за вас съм госпожа Терзиева !!!
Това че сме в Интернет никак не ви освобождава от задължението да се държите с уважение и зачитане към другите.
колкото до научните звания- смятам че въпреки че имам зад гърба си четири поколения потомствена интелигенция, (вкл. и с научни титли и звания), професионалната ми ориентация е въпрос на личен избор, който не ви засяга и няма нищо общо с темата.
Дали едно мнение е конструктивно или не що-годе подлежи на обективна преценка, включително и моята собствена.
Или смятате че имате право да ми оспорвате това право или може би ми оспорвате правото свободно да изразявам мнението си!?!
И кой предлагате да гласува дали имам право да упражня своите гарантирани от Конституцията права!??!
- Anastassia Terzieva
Уважаема г-жо Терзиева,
ползвам се от случая да изразя уважението си към Вас,едно ,че сте дама и второ
умна и интелегентна.Не бива да се гневите,на императора,той понякога се движи на ръба на добрия тон,но не вярвам да е имал цел да ви обиди или уязви.не може
да му се отрече отличната подготовка на юрист и добрия ,от гледище на литератур
ния български език,изказ.Вие,императора,Шведа,Иван и още няколко колеги
правят форума интересен и полезен за стремящите се към професионално усъвър
шенстване.
ползвам се от случая да изразя уважението си към Вас,едно ,че сте дама и второ
умна и интелегентна.Не бива да се гневите,на императора,той понякога се движи на ръба на добрия тон,но не вярвам да е имал цел да ви обиди или уязви.не може
да му се отрече отличната подготовка на юрист и добрия ,от гледище на литератур
ния български език,изказ.Вие,императора,Шведа,Иван и още няколко колеги
правят форума интересен и полезен за стремящите се към професионално усъвър
шенстване.
- ipon
- Потребител
Като млад адвокат не мога да си позволя да давам оценки на други юристи особено относно професионалните им качества.
Благодаря за доброто отношение към присъствието ми във форума, :))))))))
Благодаря за доброто отношение към присъствието ми във форума, :))))))))
- Anastassia Terzieva
Хелоу ТЕРИЕВА,
С какво Ви нагрубих, че така остро нападате името на самозваната ми пощенска кутия.Твоят упрек за самозванство отправи до фирмата, те дават тон за латински наименования на пощенските кутии, а не аз лично.
С какво Ви нагрубих, че така остро нападате името на самозваната ми пощенска кутия.Твоят упрек за самозванство отправи до фирмата, те дават тон за латински наименования на пощенските кутии, а не аз лично.
- Опонентът на Терзиева
Ипон,
Моля те не ме превъзнасяй. Моите усилия са доста скромни.Давам от оскъдните си средства, само и само да поставя въпроси, к8оито трлябваше да се преценяват още преди 10.11.1989 г. Или поне по време на 7-мо ВНС.Аз приемам с дъблоко огорчение ставащото у нас след тази бандитска конституция, защото още тогава имах съвсем други идеи как да се подобрят нещата у нас. Все още нянам свой компютър, ходя по различни зали, защото отгоре на всички се разписвам и като безработен. Не претендирам за юрист, защото икономическтото ми образонавие не дава това право. Карам я като студент по Право, но дали ще имам шанса да завърша, не знам. Може и да пукна до тогава. Засега се потготвям видаги трърдо за четири. Не приемам тройките. Сктарая се да разбирам нещата, а че поставям тук във Форума някои мои писания то е за да търся едно компетентно мнение, а не дразги.
Моля те не ме превъзнасяй. Моите усилия са доста скромни.Давам от оскъдните си средства, само и само да поставя въпроси, к8оито трлябваше да се преценяват още преди 10.11.1989 г. Или поне по време на 7-мо ВНС.Аз приемам с дъблоко огорчение ставащото у нас след тази бандитска конституция, защото още тогава имах съвсем други идеи как да се подобрят нещата у нас. Все още нянам свой компютър, ходя по различни зали, защото отгоре на всички се разписвам и като безработен. Не претендирам за юрист, защото икономическтото ми образонавие не дава това право. Карам я като студент по Право, но дали ще имам шанса да завърша, не знам. Може и да пукна до тогава. Засега се потготвям видаги трърдо за четири. Не приемам тройките. Сктарая се да разбирам нещата, а че поставям тук във Форума някои мои писания то е за да търся едно компетентно мнение, а не дразги.
- Опонентът на Терзиева
Ипон ти е поставил отлична оценка, само от теб зависи да я превърнеш в реална. Защо се гневиш, както ти пиша, че твоите знания могат да се оценят като конструктивни след гласуване. Два са тези варианта за гласуване-ако отидеш на научна защита: там се гласува.Второ, ако се явиш на избори: там също се гласува. И това е вече предпоставка са конструктивността на твоите идеи. Не се сърди, че се старая да насоча твоята енергия към научния фронт.Като млад адвокат нвероятно ще се провалиш, ако не стиснеш ръката на науката.
- Опонентът на Терзиева
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|