- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наредба за минималните адвокатски възнаграждения
|
|
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Наредба за минималните адвокатски възнаграждения
Правато да публикуват в ДВ , дадено на Адвокатурата е по същността си една привилегия.Защо не се дава правото на КНСБ или на НСБ.Веднага изниква въпросът, а защо другите независими обществени организации да нямат правото да публликуват своите актове в ДВ????????????
- Imperator
- Потребител
До пет години лишаване от свобода таксата е 150 лв. Аз виждам, че таксата за тази защита е някъде към 500 лв. пред ОС и над 1500 пред ВКС. Даже четох, че за оправдателна присъда таксата е един цял едностаен апартамент в София.Ето защо трябва да се въдеде вземане на хонорар едва след приключването на делото, по преценка на съда!!
- Imperator
- Потребител
zapochvam da si mislia che imash problem s otnoshenieto si kum advokatite ot sqavsem lichno estestvo...
niama tavan za dogovariane na razmera na advokatskite vaznagrajdenia.
za tvoe svedeneie razmera se dogovaria svobodno mejdu advokata i pulnomoshtnika resp. poverenika, kato razmera ne moje da se ugovaria pod opredelen ot VAS razmer.
I viarvai mi v edna svobodna i pravova durjava kato Bulgaria te ne se nujdaiat ot tvoite napatstvia, nito ti imash pravo da im opredeliash kakav adv. honorar i nachin na plashtane da dogovariat pomejdu si. Kakto i sada niama pravo da se mesi v dogovornite otnoshenia mejdu tiah, bez te da go sezirat.
Ako ne si zabeliazal edin ot osnovnite principi i prava zashtiteni v ZZD e imenno svobodata na dogovariane.
mnogo mi e interesno kak i zashto chovek tolkova zagrijen za zashtitata na pravata na grajdanite da osporva ili da ne zachita takova osnovno tiahno pravo.
ili propuskam che izglejda za teb advokatite ne sa hora i grajdani na RBulgaria kato vsichki ostanali...
niama tavan za dogovariane na razmera na advokatskite vaznagrajdenia.
za tvoe svedeneie razmera se dogovaria svobodno mejdu advokata i pulnomoshtnika resp. poverenika, kato razmera ne moje da se ugovaria pod opredelen ot VAS razmer.
I viarvai mi v edna svobodna i pravova durjava kato Bulgaria te ne se nujdaiat ot tvoite napatstvia, nito ti imash pravo da im opredeliash kakav adv. honorar i nachin na plashtane da dogovariat pomejdu si. Kakto i sada niama pravo da se mesi v dogovornite otnoshenia mejdu tiah, bez te da go sezirat.
Ako ne si zabeliazal edin ot osnovnite principi i prava zashtiteni v ZZD e imenno svobodata na dogovariane.
mnogo mi e interesno kak i zashto chovek tolkova zagrijen za zashtitata na pravata na grajdanite da osporva ili da ne zachita takova osnovno tiahno pravo.
ili propuskam che izglejda za teb advokatite ne sa hora i grajdani na RBulgaria kato vsichki ostanali...
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Да, можеш и привилегия да го наречеш, но това е и привилегия за гражданите. Адвокатурата е КОНСТИТУЦИОННА дейност за защита правата и интересите на българските и чужди граждани. Тя е конституционно уредена като противовес и за равнопоставеност предимно на държавната изпълнителна власт.
А да дадат право на де що има организации да публикуват в ДВ означава да го превърнат в една пет хиляди странична енциклопедия на глупостта.
А да дадат право на де що има организации да публикуват в ДВ означава да го превърнат в една пет хиляди странична енциклопедия на глупостта.
- seneka
- Младши потребител
Хареса ми това определение "цял едностаен апартамент в София"...явно това е химерата в живота на някои хора...А в кой квартал на София е този апартамент, определен от теб като универсален еквивалент за оценяване на адвокатските услуги, Imperator? :))))))))))
- Mb}|{bT
Говориш ми за принцина на свободното договаряне. Че какво свободно може да има в едно догваряне, при побложение че една от страните държи на ниниму? това съвсем не означава сбодоно, а привилигия по закон. А зощо адвокатите първо искат да си получат хонорара. А ако се издънят и не постигнато обещания съдебен резулат? Тогава...следа путаник! Че имам нещо лично срещу адвокати, иама и то не едно единствено основание. мога с чиста съвест да кажа, че над 70 процента са пълни мръсници. Затова те моля, не ми внушавай неща как се постига свободно договаряне. Свободно, а в същност ограничено от един лимит?! Мога да ти подскажа, че с лимита някои просто се гаврят- ако е 100 лв, те вземат 100 лв. но на изречение пред въззивния или касационния съд.
- Imperator
- Потребител
Някой има ли я, или в кой брой на ДВ може да се намери?
Dura lex, sed lex!
Dura lex, sed lex!
- Lazar Petrov
ИМПЕРАТОР - 10х baby :-) U are the man, Night Stalker !!! Nice man! Very smooth!!!
- indi_AD
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|