начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Кражба на снимка от конкурентна медия

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кражба на снимка от конкурентна медия

Мнениеот boykova » 09 Ное 2009, 22:05

Здравейте,
имам специализиран сайт, за който аз списвам всички материали, ходя лично на събитията и заснемам видео материали с камера и правя снимки с фотоапарат. Наскоро се появи друг подобен сайт с претенцията да бъде конкурент на моя. От този сайт започнаха да крадат материали от мене, по-точно преразказват новините за събитията и да копират цели изречения, които аз съм отразила, а те дори не са се появили на мястото. Това го преживях, защото няма как да докажа, че преразказват моите репортажи.
Проблемът е, че започнаха да крадат и снимки от моя сайт.
В конкурентния сайт се появи снимка към една новина. Тази снимка е открадната от моя сайт, където е публикувана още през месец февруари тази година. Крадците са изрязали снимката, за да скрият моя воден знак, който стои в ъгъла; и най-нагло са поставили техен воден знак на моята снимка и са я качили в техния сайт.
Моля ви, да ме посъветвате какво мога да направя в случая?
boykova
Нов потребител

Re: Кражба на снимка от конкурентна медия

Мнениеот law-bg » 02 Фев 2010, 13:15

пратете им предупреждение да си махнат материала, и то тази част, която ви засяга.
След това сезирайте Министерството на културата - Отдел “Инспекторат по авторско право” /Дирекция “Авторско право и сродни права” към Министерство на културата е създадена през 1993 година след прекратяване съществуването на Агенцията за Авторско право/, като висш орган за защита на авторските права по ЗАПСП.
Аватар
law-bg
Младши потребител

Назад към Интелектуална собственост