начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Промяна на име

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Промяна на име

Мнениеот niko14 » 30 Дек 2010, 16:26

Здравейте,

Аз успях да променя фамилното си име без помощта на адвокат! :?: :!: :?:

:arrow: :arrow: :arrow:

Имах желание да напиша накратко какви са процедурите, тяхната последователност и документите, които задължително трябва да извадите и представите на съответните институции. Сега няма да напиша нищо, защото ситуациите, в които попаднах задължително трябва да бъдат описани заедно с емоциите и чувствата, които те предизвикаха у мен. Резутатът не би бил просто един по-дълъг разказ, а цял роман, написан в стила на Франц Кафка.

Сблъсъкът ми с бюрокрацията в различните институции и съда биха могли да бъдат описани като необикновено съчетание на свръхреализъм и гротескност, които винаги биват предхождани от бездуховността и накрая водят до отчуждение. Въпреки успеха от спечеленото дело, бих могъл да разработя темата за моето личностното поражение пред неведомите сили на закона и непроницаемите житейски условности. При всеки контакт с бюрокрацията, на преден план изплуваше екзистенциалната тревожност на техните послания - необяснимото, абсурдът, онова, което не се поддава на логическо осмисляне, но деформира човека и обезценява живота му.

Пиша всичко това, с цел да ви убедя, че е по-добре да си платите 200-300 лева на адвокат, който да води делото, както и да представя всички необходими документи от ваше име. Реално, работата, която адвокатът ще свърши не струва повече от 120-150 лева. Въпреки това 200-300 лева са дори малка сума, имайки предвид, че с тях ще се имунизирате срещу надъханата с чувството на просташко превъзходство бюрокрация.

И така, ако имате някакви конкретни въпроси относно промяната на име, готов съм да ви отговоря с най-голямо удоволствие, ако мога, разбира се.
niko14
Нов потребител

Re: Промяна на име

Мнениеот miury » 19 Яну 2011, 11:46

Браво, niko. Ако ти е възможно ще те помоля да ми дадеш копие от молбата до съда. Балгодаря ти, че ми върна надеждата, че обикновенният Човек може да пребори българският съд
miury
Младши потребител

Re: Промяна на име

Мнениеот niko14 » 25 Яну 2011, 20:07

МОЛБА
За промяна на фамилно име
До
СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД
От Николай .......
Роден на .....1979 г. В България, град София
ЕГН: 79........
Телефон: 0898 .....

Името е най-важният индивидуализиращ белег на всеки човек. Вярвам, че правото на име е дълбоко лично. То има за цел да обезпечи и определени обществени функции, в това число и да индивидуализира личността при участието й в социалния живот.

Мотивите за промяна на фамилното ми име са следните:

1. Несъответствието между фамилното име Г....., с което се обръщат към мен както у дома, така и в обществото и фамилното име Д........, създава редица неудобства.

2. Сред всички мои роднини, приятели и колеги съм известен с фамилното име Г.......

3. Считам, че сегашното ми фамилно име Д........ е неприемливо и неподходящо.

С настоящата молба изразявам надеждата си, че желанието ми за промяна на моето фамилното име от Д....... на Г........ ще бъде удовлетворено.

Декларирам, че имам чисто съдебно минало и в момена срещу мен не се води следствие.

Гр. София. Подпис:
Дата: 26. 08. 2010
niko14
Нов потребител

Назад към Гражданство