начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

"ЛЕЖАХ"В ЗАТВОРА 2год.И БЯХ ОПРАВДАН.Какво да правя?

Дискусии на тема съдебната власт в България

"ЛЕЖАХ"В ЗАТВОРА 2год.И БЯХ ОПРАВДАН.Какво да правя?

Мнениеот frauddobcho » 23 Фев 2011, 19:40

Здравейте !!! "Лежах в софийския централен затвор два пъти по 10 месеца.След което бях оправдан.Какво да правя ? Нямам пари за адвокати... В"Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи"="ЕКЗПЧОС" пише
,че по никакъв начин не би трябвало да ми създават проблеми, трудности, препиатствия и т.н.а напротив.......... Ходих до СГС,СРС,министерството на правосъдието,националният ни омбуцман и къде ли не и навсякъде ми създават неимоверни затруднения и никакво опътване какво да правя... Навсякъде ме "отрязват" и ми казват наеми си адвокат,въпреки разяснението преди това от моя страна,че нямам възможност за адвокат.....
- Какво става в нашата държавица??? Значи всеки един човек може да бъде задържан в затвора,оправдан-НЕВИНЕН. След това ако няма пари за адвокат да си потърси правата и някакво обезщетение - НЯМА КАКВО ДА НАПРАВИ - така ли ???
Моля ви помогнете ми ???
Или ще трябва да сезирам медиите,"господари на ефира" и тем.под. ???
ПОМОГНЕТЕ ???
frauddobcho
Младши потребител

Re: "ЛЕЖАХ"В ЗАТВОРА 2год.И БЯХ ОПРАВДАН.Какво да правя?

Мнениеот REVOLUTION » 23 Фев 2011, 19:46

Здравейте посетете адвокатската колегия в града , в който живеете.Обяснете им , че нямате възможност да си ангажирате адвокат , но желаете такъв , защото искате да предявите иск срещу държавата за причинените Ви вреди.Там ще Ви обяснят какви документи трябва да представите и ще Ви бъде определен адвокат по Закона за правната помощ.След това ще си предявите иска.Сам няма да може да се справите.Иначе това е лин към закона , който Ви дава право на обезщетение-

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2131785730

Това към закона за правната помощ.
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135511185
Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 23 Фев 2011, 19:54

:roll: Давайте! Господарите ще ви помогнат в осъждането. Кофти, че от това пари няма да видите.

Стига сте хленцал :!: - за да търпите такава МНО не сте особено кристален. 8)
Важното е, че ще може да изкарате кинти от това "болезнено и неприятно изживяване"- погледнете чл. 23-25 от ЗПП е ли сте в хипотезита за допускане на правна помощ, и ако да- знаете, или поне ще разберете, къде да се обърнете за назначаване на служебен защитник, който след запознаване с материалите да инициира гражданско дело за "репариране" на вредите ви.

И още нещо- на кривата ракета Космосът и вечно пречи. Сетете се и за народната мъдрост- помогни си сам, за да ти помогне и Господ.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот krasos » 24 Фев 2011, 21:09

Човека е оправдан, какво по кристално от това искаш? Стига сте търсили под вола теле,а помогнете на човека !!!
krasos
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Фев 2011, 21:29

krasos написа:Човека е оправдан, какво по кристално от това искаш? Стига сте търсили под вола теле,а помогнете на човека !!!

:) Помогни му ти.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот krasos » 25 Фев 2011, 19:34

Да бих му помогнал, за разлика от тебе , който се подиграваш на хорското нещастие!!! Внимавай, че всичко се връща на този свят, да не се окажеш на негово място( не ти го пожелавам) ! Аз мога да помогна финансово да се плати на някой адвокат,защото не съм правист ,а и не обичам да ръся акъл! :!: :!: :!:
krasos
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Фев 2011, 19:39

krasos написа:Да бих му помогнал, за разлика от тебе , който се подиграваш на хорското нещастие!!! Внимавай, че всичко се връща на този свят, да не се окажеш на негово място( не ти го пожелавам) ! Аз мога да помогна финансово да се плати на някой адвокат,защото не съм правист ,а и не обичам да ръся акъл! :!: :!: :!:

Ми, с това трябваше да започнеш ( че ще платиш), не да ми ръсиш акъл ( непоискан) насреща.
Пускайте офертата и все някой ще поеме ангажимента ( може про боно и твоя проблем да уреди там... с движимите и СИ).

Ако е така, както излага фактите, от това дело ще се изкарат пари. Но както вече написах- помогни си сам, за да ти се помогне- що не си активирате и двамата личните, че никой от столичните колеги няма да се осмели публично да си напише името.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот avramov.d » 25 Фев 2011, 19:45

Задължително ти трябва адвокат за предявяване на иск против Държавата! Консултирай се с адвокат! Има възможност да ти води делото срещу процент от обезщетението, след като бъде изплатено, без предваричелно плащане. Това е обичайна практика.
avramov.d
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 27 Фев 2011, 21:55

Малко е встрани от темата,но като стажант през 2007г. в районния съд,четох такова дело.Ищеца сам си го водеше.Три-четири пъти му се указваше да уточнява какво точно иска,за какво точно го иска и от кого точно го иска.И не знам съдията що му обръщаше толкова внимание,изисваше толкова уточнения и все му даваше "последна възможност да уточни..." И като уточни всичко на шестия път,стана ясно,че нашата "жаба" чула,че коня се кове..и тя надига крак...
Ищецът -осъждан 5-6 пъти,лежал в затвора 2-3 години,излиза и твърди че бил оправдан от съда по намси кое дело и иска да осъди държавата....и заради това,че му я нямала колата пред сградата на следствието,където я бил паркирал...малко преди за влезе в затвора..В С.з. оттегля иска,тъй като си знае на*рания ..з,но прокурорът го засече-"Съдът да се произнесе с решение".Та тука и адвокат да има-все същата...
Но в определени моменти,когато е основателен иска,можеш да пропилееш всичко ако си водиш делото сам.А някой знаят че може да те порежат дори и само заради това нещо,дори да ти е основателен 100%.
Или викаш-вземаш два листа хартия и газ...
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот frauddobcho » 10 Мар 2011, 14:59

Два пъти бях задържан(2003г.и2005г.)по две различни,но единтични дела и двата пъти бях оправдаван от двете инстанции(СРС присъжда:"НЕВИНОВЕН",СГС:потвърждава)! Разполагам със всички документи:
- Решения от съд,служебни бележки от арест,както и от затвор,портоколи,
актове,експертизи,епикризи и т.н.и т.н.и т.н. - ВСИЧКО ИМАМ !!!
Какво по-ясно от това :
- Аз бях заподозрян,впоследствие обвинен по чл.194 и 195/кражба/. Задържан съм с мярка за неотклонение-"задържане под стража"... "Лежах"следствен в ареста и затвора. След повече от 10 месеца,на първо редовно съдебно заседание на Софийски Районен Съд/СРС/- съм признат за"НЕВИНОВЕН".... Мярката за неотклонение бе изменена в "подписка" и следваше да бъда"ОСВОБОДЕН НЕЗАБАВНО",което не стана !?! След това последва прокурорски протест на по-горна инстанция-Софийски Градски Съд/СГС/....
На по-горната инстанция-във СГС,прокурорския протест бе определен за неоснователен и решението на СРС е "ПОТВЪРДЕНО"... Освободиха ме със закъснение от 21 дни ...
След по-малко от година,пак по единтичен начин/почти един и същ/,по същият член,за еднакво деяние,от същите служители на МВР/някои от които,в последствие бяха уволнени заради корупция и побой/,бях задържан-отново след разбиване на вратата и нахлуване в домът ми,отново след жестоко пребиване... :arrow: :arrow: :arrow:
Последна промяна frauddobcho на 10 Мар 2011, 15:13, променена общо 1 път
ЖИВОТА Е ТРЪРДЕ КРАТЪК,КАКТО И КРАСИВИТЕ МОМЕНТИ В НЕГО !!! ИЗЖИВЕЙТЕ ГО ДОСТОЙНО И СЕ НАСЛАЖДАВАЙТЕ НА ВСЕКИ КРАТЪК МИГ ЩАСТИЕ !!!
frauddobcho
Младши потребител

Мнениеот frauddobcho » 10 Мар 2011, 15:13

:arrow: :arrow: :arrow: И пак по същият начин бях оправдан единодушно и от двете инстанции :idea:
Докога БЪЛГАРСКИЯТ ДАНАКОПЛАТЕЦ ще плаща суми,огромни суми пари на граждани осъдили собствената си държава в СТРАСБУРГ,докога ???
Някой си полицай/о.р./решил да ти вземе здравето и съсипе живота/не само на теб,а и на твоите роднини-близки/=Възможно ли безпроблемно да успее и да прави това повече от един или два пъти ??? :?: :?: :?: ???
Мисля,че и прокуратурата носи значителна вина да се случва това :idea:
Но пък прокурорите какво ли ги интересува,след като те няма да извадят лично от джоба си пари-да ти заплатят обещетението присъдено от Страсбург,както и така наречените "полицаи"...
ЖИВОТА Е ТРЪРДЕ КРАТЪК,КАКТО И КРАСИВИТЕ МОМЕНТИ В НЕГО !!! ИЗЖИВЕЙТЕ ГО ДОСТОЙНО И СЕ НАСЛАЖДАВАЙТЕ НА ВСЕКИ КРАТЪК МИГ ЩАСТИЕ !!!
frauddobcho
Младши потребител

Мнениеот basstardo » 24 Апр 2011, 20:06

Аз не знам вие тука какви сте?
Срам нямате ли?
Да ви псувам ли трябва?
Горкия човечец има нужда от помощ, а вие вашта м**** м***** ви е през на м******
ви п****те?!?!?!

poli_g засрами се! Заради г***и като теб сме в тази тиня! :evil:
basstardo
Нов потребител

Мнениеот namakak » 28 Апр 2011, 01:02

Има неискам,няма немога!Винаги можеш и от вторични суровини да платиш на адвокат,кво се правиш на жалък,паразит такъв!Ти какво очакваш,безплатен обяд ли?Запомни завинаги,има неискам,има мога.Ти какво искаш точно?Справедливост или обратното?За да постигнеш справедливост ,трлябва и да се постараеш,за да помогнеш и на такива ,които наистина нямат и тази възможност,било сакати или мъртви дори.Ти можеш да си първия,със свои средства ,със свой адвокат,да докаже истината и какво може да се пообърка в едно законодателство на една държава.Ти търсиш помощ,но даде ли нещо ,за да ти се даде и на теб такава възможност?Възможно е теб да търси господ,чрез твоите средства,за да може справедливо да напомни къде се греши и за в бъдеще и то за твоите сънародници.
Съпричастен съм твоята поличба и твоята болка,но се изразих по-горе,и то като чонек и брат.Питаш какво да правиш..Ами направи най-доброто,докажи справедливостта,дори и със свои средства.Всички те подкрепяме,защото никой не е застрахован от набеждаване или несъобръжение,или..
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот frauddobcho » 09 Май 2011, 18:22

- OK !!!
frauddobcho
Младши потребител

Назад към Съдебна власт