начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

РАЗВОД Чужденец и Български гражданин

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

РАЗВОД Чужденец и Български гражданин

Мнениеот e_vladimirovna » 10 Май 2011, 11:27

Здравейте , аз съм с Украинско Гражданство . Взех постоянно местобрибивание , на основание граждански брак с български гражданин.
Интересувам се , ако дам развод на съпруга си , дали ще ми бъде отнет статута ?
Благодаря Ви предварително !
Последна промяна e_vladimirovna на 08 Юни 2011, 17:01, променена общо 1 път
e_vladimirovna
Нов потребител

Re: РАЗВОД Чужденец и Български гражданин

Мнениеот e_vladimirovna » 12 Май 2011, 10:03

..................
Последна промяна e_vladimirovna на 29 Юли 2011, 13:11, променена общо 1 път
e_vladimirovna
Нов потребител

Мнениеот e_vladimirovna » 12 Май 2011, 16:16

..След консултация с адвокат и безумната цена за нея (80лв. :roll: ),разбрах,че единственния вариант да ми бъде отнет статута е ако съпругът ми (или някой друг доброжелател :mrgreen: ) се оплаче в дадена институция.Ще се радвам много,ако моя случай помогне на накой :D
e_vladimirovna
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 12 Май 2011, 16:43

:roll: Нахалост сте платила.... за тази информация така щото:СР за развод :arrow: ГРАО :arrow: НБДН :arrow: МВР и всичките и подразделения( Дирекция "Миграция")...

И за това :roll: 80.00лв. 8) Наистина сериозно девалвират нещата....
Гост.
Старши потребител

Мнениеот e_vladimirovna » 12 Май 2011, 17:21

poli_g написа::roll: Нахалост сте платила.... за тази информация така щото:СР за развод :arrow: ГРАО :arrow: НБДН :arrow: МВР и всичките и подразделения( Дирекция "Миграция")...

И за това :roll: 80.00лв. 8) Наистина сериозно девалвират нещата....

Сигорно сте права Поли,но на мен досега не ми се е налагало да ползвам такива услуги и съответно и незнам цената...е,взех си поука:))) А какво ще кажете за цената на развода:един ми казва 1500лв,а другия 500лв. Мисля си за това и испадам в тих ужас :shock:
e_vladimirovna
Нов потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 13:23

По повод на статута ви , да попитам имате ли от брака дете , което да е бг гражданин , и при развода , кой съпруг ще поиска правата за детето /кой ще ги получи по СР др. работа/?
donna
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 04 Юни 2011, 21:21

Може да се отнеме на основание чл.40 т.4 ЗЧРБ. Взела сте постоянно пребиваване на основание брак. Ако бракът е сключен преди по-малко от 7 години могат да ви отнемат пребиваването. Макар и малка има теоритична възможност органите на Миграция да получат информация относно прекратения граждански брак и ......
Вариант 1 - съпруга ви като нищо "ще ви изтропа"
Вариант 2 - сама ще се прецакате - защо пускате такава информация в нета, през месец декември 2010 г надали повече от 100-200 човека са получили постоянно пребиваване, като сложим и държава+пол и вероятно име.... аз залагам че сте от София :wink: , остава само някой да прочете и да си запише в тефтера :wink: .

ВАЖНО (тоя с 80-те лева не ви ли го каза)- Ако бракът ви е сключен преди датата 01.10.2004г, отивайте подавайте молба за развод, някъде до 01.10.2011г ще излезе решението и постоянното ви остава завинаги ваше.
nikiboy
Потребител

Мнениеот nikiboy » 09 Юни 2011, 21:31

e_vladimirovna ,
бих ви отговорил на ЛС, но вашите ЛС са изключени.
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство