начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Дарение без документи и ремонт.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дарение без документи и ремонт.

Мнениеот ivanstz » 31 Окт 2012, 14:16

Съпругата ми, единствено дете, преди 10 години получава от родителите си подарък апартамент,за сватбата. В който живеем до ден днешен. Няма документи за дарение. Преди 4 години направихме тотален ремонт за около 60 хиляди лева. В момента купуваме друг апартамент(ипотека), защото очакваме трето дете и съответно този апартамент ни е малък.
Въпросът ми е дали можем да си изискаме вложените средства в ремонта. Нямаме претенции към имота и не искаме да е наша собственост, а единствено парите, които сме вложили в ремонтирането му, за да се ремонтира новото жилище.
Благодаря предварително за компетентните Ви мнения.
ivanstz
Нов потребител

Re: Дарение без документи и ремонт.

Мнениеот ivanstz » 03 Ное 2012, 17:34

Може ли само да ми кажете,сложно съм го написал или казуса е много сложен, че няма дори един прост отговор от типа:
-Май*н@та им на парите, не се занимавай!
Както и мисля да направя.
ivanstz
Нов потребител

Мнениеот rama » 03 Ное 2012, 17:49

Възможност: Собствениците /родителите на съпругата Ви/ упълномощават нея - съпругата Ви да продаде апартамента. Така ще си получите и дареното и вложените средства.
rama
Потребител

Мнениеот ivanstz » 05 Ное 2012, 18:12

Когато решихме да купуваме друг апартамент, за стария мислехме да го дадем под наем. Но се оказа че не можем,защото собствениците не са съгласни(единия) и че апартамента не е наш. А ремонта сме го направили за наше удобство и никой не ни е карал да го правим. Това баща го казва на дъщеря си, бременна 5ти месец.
Както и да е. Апартамента го купихме вече и скоро започвам ремонта,който ще далеч по-скромен. В края на краищата искам да създам условия за нормално живеене на семейството ми и затова попитах в този форум за съвет. Разбирам че такива отношения са редкост и предполагам за това няма кой да ми даде съвет. Дали да не попитам някой адвокат?
Благодаря на rama за отговора, но това не е опция предвид отношенията им.
ivanstz
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба