начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

задължения на взисквател по ИД

Дискусии на тема съдебната власт в България

задължения на взисквател по ИД

Мнениеот bijuto1980 » 28 Ное 2012, 19:01

Здравейте! Имам влязло в сила Решение, издаден е ИЛ и получих ПДИ от ЧСИ. Подписахме с взискателката протокол за въвод във владение - че след две седмици ще предам помещението. Но здравословното ми състояние не ми позволяваше да пътувам – вдигнах кръвно налягане – 180/115. Тъй като съм безработна лекаря ми даде медицинско направление с препоръки за покой и редовно проверяване на кръвното налягане. Обадих се на ЧСИ да я уведомя, че не мога да пътувам. Служителката на ЧСИ беше много любезна и дори ми предостави имейл – на който изпратих медицинското направление. Но една седмица след това взискателката разбива помещението /тоалетна/, без да бъда уведомена за това. Когато се обадих на ЧСИ – предполагам на същата служителка тя остана изненадана от действията на взскателката и ме посъветва да изпратя писмена молба на ЧСИ за това. Обаче има грешка в Решението, в ИЛ и в ПДИ, тъй като е отбелязано, че трябва да предам владението на помещение с административен адрес на ет. 2 – а помещението е на ет. 1. На това не съм обърнала внимание и не съм подала възражение в срок. Въпросите ми са: 1. не е ли законосъобразно първо да се поправи допуснатата грешка в Решението, ИЛ и ПДИ, преди да се пристъпи към изпълнение? 2. Има ли право взискателката да разбие самоволно помещението – без присъствието на ЧСИ, щом има заведено ИД и това не е ли самоуправство? 3. Имам ли право да оспоря заплащането на ИД, като се има впредвид извършеното от взискателката. Сърдечно благодаря!
bijuto1980 Мнения: 40Регистриран на: 27 Сеп 2007, 13:33

Върнете
bijuto1980
Младши потребител

Назад към Съдебна власт