начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Делба на имот и обезщетение?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на имот и обезщетение?

Мнениеот svetlik » 26 Фев 2013, 13:42

Привет!
Двама наследници сме. Починаха родителите ни, с което ще се наложи да оправяме наследството по между ни. Става дума за малка къща, в която никой от двама ни не живее постоянно, а само от време на време идваме. Аз искам да остане така положението, но другият съсобственик иска къщата да бъде продадена. Той по-рядко я ползва. Какво правим в този случай? Аз му дължа обезщетение при условие че не съм съгласен да се продава? Така ли е и колко би било то при да речем пазарна оценка на имота 30 0000 лв. Къщата не може да бъде продадена на две половини защото е тристайна. И ако не греша за другия вариант - аз му плащам наем за неговия дял.
При положение че не искам продажба, кой е най-изгодния вариант за мен.
svetlik
Нов потребител

Re: Делба на имот и обезщетение?

Мнениеот just__me » 04 Юли 2013, 14:17

Здравейте!Защо не му предложите да изкупите неговата част от къщата и тя да стане изцяло ваша собственост.
just__me
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба