начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Имотен казус, относно наследяване.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Имотен казус, относно наследяване.

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 09:21

Радвам се че има интерес към темата. :D Аз не съм юрист и образованието ми е доста скромно. Но въпросния магистрат е укрил почината сестра в удостоверението за наследници което е използвано в нотариалното дело. И със това си действие по сега действащия закон мисля че е ощетил някои от наследниците- (майка и или сестра и)Чл. 6. Когато починалият не е оставил деца или други низходящи, наследяват по равно родителите или оня от тях, който е жив.Чл. 8. (1) Когато починалият е оставил само братя и сестри, те наследяват по равни части.Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените.
(2) Починалите преди наследодателя или недостойни (негови братя и сестри) се заместват само от своите деца или внуци.
Последна промяна niki1975 на 28 Юли 2013, 10:11, променена общо 1 път
niki1975
Младши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 09:37

Искрено съм благодарен на всички които писаха до сега :!: Но не вярвам някои да използва документ с невярно съдържание за нищо и то от магистрат :idea:
niki1975
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 28 Юли 2013, 10:52

Вие продължавате да търсите както се казва:"Под вола-теле". Ако правилно съм разбрала, въпросната сестра е починала преди баща си.По тази причина няма как да му е наследник, затова я няма и в удостоверението. Ако имаше низходящи , щеше да се впише и нейното име с отбелязването кога е починала и след това нейните низходящи/без съпруга и например,защото той не може да наследи тъста си/. Поради това, издаденото удостоверение не е с невярно съдържание.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 11:25

Моля тълкувайте с чл . под точки. Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените.
(2) Починалите преди наследодателя или недостойни (негови братя и сестри) се заместват само от своите деца или внуци..Чл. 8. (1) Когато починалият е оставил само братя и сестри, те наследяват по равни части. :roll: Защо в удостоверение на едната сестра е вписана а на магистрата не :?: Не знам дали търсим под вола теле ма май някои са взели дипломите с теле. Моля пак цитирайте закона :idea: Искам да ме убедите в обратното със закона :D
niki1975
Младши потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2013, 11:35

Явно отговорите на писалите колеги не се нравят на поставилия темата вЪпросител. И затова продължава да си пита, защото иска да чуе нещо различно. Е, няма как да стане. Освен, ако в тази тема се "появят" други юзъри, които хал-хабер си нямат от право и правоприлагане на повелителните норми на законите.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 11:38

Хахахаха много ли искам само цитати от закона :D нищо повече 8) Моля позовавайте се на закона нали той е 1 за всички :roll: И моля помислете докато седите :wink:
Последна промяна niki1975 на 28 Юли 2013, 11:41, променена общо 1 път
niki1975
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Юли 2013, 11:40

niki1975 написа:Хахахаха много ли искам само цитати от закона :D нищо повече 8)

Хахахаха.Че и скромен! :lol: :mrgreen:

Никой тука няма да ви убеждава в каквото и да е niki1975.
Който е решил си е казал мнението , дали сте съгласен или не вече е друга бира.
Има съд , виждам че водите дело.Там ще Ви кажат правилното тълкуване на закона , ще ви цитират и съответните текстове. :mrgreen:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 11:49

Явно искам много извинявайте :!: Явно поне за сега никой не иска да цитира закона :(
Последна промяна niki1975 на 28 Юли 2013, 11:51, променена общо 1 път
niki1975
Младши потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2013, 11:49

niki1975 написа: Защо в удостоверение на едната сестра е вписана а на магистрата не :?: - дали е вписана, или не е вписана починалата преди баща си сестра в едното от двете у-ния за наследници, това обстоятелство с нищо не променя крайния извод на съда.
По- скоро у-нието, в което е вписана като наследник в тази му част е с невярно съдържание. Умрялата сестра няма как да наследи преживелия си баща, защото тя вече е била в отвъдното!

niki1975 написа:Не знам дали търсим под вола теле ма май някои са взели дипломите с теле. - много просташко съждение! Без извинение.

Моля пак цитирайте закона :idea: Искам да ме убедите в обратното със закона :D

Аз пък нямам никакво намерение да ви убеждавам. Без значение дали харесвате написаното от мен, или не!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 11:54

Смешно ми е ма е за реване :(
niki1975
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 28 Юли 2013, 11:57

niki1975 написа:Моля тълкувайте с чл . под точки. Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените./Защо решихте, че майката , която е бивша съпруга на наследодателя е низходяща на дъщеря си?/
(2) Починалите преди наследодателя или недостойни (негови братя и сестри) се заместват само от своите деца или внуци..Чл. 8. (1) Когато починалият е оставил само братя и сестри, те наследяват по равни части. :roll: Защо в удостоверение на едната сестра е вписана а на магистрата не :?: Не знам дали търсим под вола теле ма май някои са взели дипломите с теле. Моля пак цитирайте закона :idea: Искам да ме убедите в обратното със закона :D
/Чл.8 не е приложим за Вас, защото в случая наследодател е бащата , а не дъщерята./
Ами искайте! Тук никой не Ви е длъжен да Ви пише монографии. Има си учебници, има си практика-четете. Явно не само юридическа е неграмотността. Липсва в удостоверението на магистрата, щото се предполага, че човекът е по-грамотен от някоя тъкачка-стахановка.
Не разбрах защо решихте ,че съм си купила дипломата с теле.Явно това е Ваш маниер. Фактът,че се прехранвам сама с професията си , а не рева за чуждо наследство, е достатъчно доказателство как съм я получила. То бива , бива алчност, ама всичко си има мярка.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2013, 11:57

niki1975 написа:Смешно ми е ма е за реване :(

"На кривата ракета и Космосът й е крив." :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 12:01

Да съгласен съм . Но това че съм на друго мнение подкрепено с аргументи- закона - не ме прави крива ракета :roll: Моля не изкривявай те космоса
niki1975
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 28 Юли 2013, 12:07

И точно кой член на закона подкрепя мнението Ви? Опитайте се да го разтълкувате.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 12:10

sunrise Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените.
(2) Починалите преди наследодателя или недостойни негови братя и сестри се заместват само от своите деца или внуци. точка 2 :idea: В дебата излиза истината :arrow:
niki1975
Младши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 12:13

(2) Починалите преди наследодателя или недостойни негови братя и сестри- починалата има 2 сестри
niki1975
Младши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 12:21

Чл. 6. Когато починалият не е оставил деца или други низходящи, наследяват по равно родителите или оня от тях, който е жив.
niki1975
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 28 Юли 2013, 12:27

niki1975 написа:sunrise Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените.
2) Починалите преди наследодателя или недостойни негови братя и сестри се заместват само от своите деца или внуци. точка 2 :idea: В дебата излиза истината :arrow:

Майката не е низходяща, колкото да ви се иска. Опитайте да проумеете това изречение ( написано е простичко, кратко, но ясно).
portokal написа:Починалите преди наследодателя никога не получават наследства, независимо какви му се падат.

Но, както разбирам упоритостта ви, проявявам разбиране и по въпроса с евентуалното бъдещо дело от наказателен характер, което магистратът( прокурор, роднина) основателно ще проведе срещу вас.
niki1975 написа:Здравейте ! Това със Стразбург не решава проблема. Ако осъди България ще плащаме всички за грешките на други. Пуснах сигнал до етичната комисия и главния прокурор за използване на документи с невярно съдържание от прокурор от спец прокуратурата- оправдаха я. Бях приложил и документи ! Сега чакам вече месец да ми дадат да се запозная с мотивите. Сега ме заплашва да ме сади за набедяване. Даже ме викаха да давам показания в 4 рпу. Сигнала беше за това че прокурорката е укрила наследник в удостоверение за наследници при положение че укритата и е сестра. И занижена данъчна оценка на имот. Аз си мислех че законите са еднакви за всички! :?:

viewtopic.php?f=11&t=54799&p=530325#p530325
Законите, принципно, са еднакви за всички, друг е въпросът, че някои не ги( законите) разбират. :wink:
Ако не давате вяра на нито един юрист, писал в темата ви, посетете колега адвокат, който да ви го разясни.
Всъщност, надали имате такъв в съдебния спор, инак до сега все някак да е успял да разсее желанието ви за "наследяване". :D
Хайде хубав ден.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 28 Юли 2013, 12:34

Четете, цитирате и нищо не разбирате.Последно: Дъщерята почива. Тогава тя става наследодател и нейното наследство се разпределя според цитираните от Вас правила. Щом бащата почива след нея , се наследява само от ЖИВИТЕ си наследници по закон. Няма как починалият да наследи. Могат да наследяват по заместване низходящите му , но майката не е сред тях.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2013, 12:42

Както в живота, така и в правото, юридическите събития се подреждат в хронологичен ред. Едни от тях (раждане и смърт) са такива с очаквано начало и непредвидим, но сигурен край. Между тях се вмества като юридическо събитие с правни последици за наследниците и вече бившите съпрузи сключване и прекратяване на граждански брак.
И моля,niki1975, като четете закона за наследството не прескачайте хаотично съответните му разпоредби - чл.5-чл.10 ЗН!
Всяка една от тях има своето систематично място и определя кръга на наследниците по редове.

Толкова от мен.
Приятно забавление!
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съсобственост и делба