начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Прехвърлителна сделка м/у 24 души. Как е най-ефтино?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърлителна сделка м/у 24 души. Как е най-ефтино?

Мнениеот Jubomara » 04 Фев 2014, 10:45

Здравейте!

Електроразпределително дружество (ЕРП), по договор за присъединяване се е задължило на основание чл.20, ал.5 от Наредба №6 за ПППЕЕПРЕМ (присъединяване на потребители и производители към електро...) да изкупи енергиен обект - кабелен електропровод (линия). Кабелната линия е построена от съсобствениците на жилищна сграда, с оглед да си я електрозахранят. Така е по договора за присъединяване с ЕРП. Съсобствениците са 23 физически и 1юридическо лице. Питането е как най-ефтино всички да упълномощят да се яви един човек. Сами разбирате невъзможността на цялата кооперация да се събере на едно място в един и същ час в работен ден.
От беглите ми представи по право (аз съм инженер, не юрист) се родиха следните идеи:
1. Общото събрание взима решение лицето Х, да ги представлява по време на прехвърлителната сделка и от тяхно име да се разпорежда с кабела, да подписва декларации и т.н. Съответното се протоколира и всички се подписват. Необходимо ли е протокола да се заверява при нотариус, ако да - само подписи или и съдържание?
2. Всеки по отделно прехвърля собствеността си на лицето Х, с договор за покупко-продажба/дарение/друго...
3. Всеки прави пълномощно когато може и всички оправомощяват лицето Х. - това струва по 36лв на човек.
За да съм изчерпателен - кабела струва 1000лв.
Та, кое би било най-ефтино?

Поздрави
Предварително благодаря за съветите!
Jubomara
Нов потребител

Re: Прехвърлителна сделка м/у 24 души. Как е най-ефтино?

Мнениеот emstoianova_ » 04 Фев 2014, 11:40

мога само да Ви кажа как правилно се пише думата "ефтино", :lol:
emstoianova_
Младши потребител

Мнениеот leonardos » 05 Фев 2014, 13:33

Jubomara .... 2. Всеки по отделно прехвърля собствеността си на лицето Х, с договор за покупко-продажба/дарение/друго...
Интересно г-н "инджиньеръ"... :shock: Кой бяга от безвъзмездна дарствена сделка ... :roll:
leonardos
Потребител

Мнениеот svettoslav » 05 Фев 2014, 13:46

Нема еФтино,немаааа,всичко е скАпо,скАпоооооо :) Много скапо...
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот leonardos » 05 Фев 2014, 13:54

... Да, скъпо е! Особено ако попаднеш на монополист, за който удовлетворяване вземанията са си единствено и само сигурен приход :(
leonardos
Потребител

Мнениеот Jubomara » 12 Фев 2014, 14:39

emstoianova_ написа:мога само да Ви кажа как правилно се пише думата "ефтино", :lol:

Недейте! Не и преди да Ви обясни някой пунктуационните правила...
Jubomara
Нов потребител

Мнениеот Jubomara » 12 Фев 2014, 14:43

leonardos написа:Jubomara .... 2. Всеки по отделно прехвърля собствеността си на лицето Х, с договор за покупко-продажба/дарение/друго...
Интересно г-н "инджиньеръ"... :shock: Кой бяга от безвъзмездна дарствена сделка ... :roll:

Кому е нужен кабел, носещ само разходи? На мен не ми е... leonardos! Ако го искате, може да Ви го дарим веднага.
Jubomara
Нов потребител

Мнениеот Jubomara » 12 Фев 2014, 14:46

svettoslav написа:Нема еФтино,немаааа,всичко е скАпо,скАпоооооо :) Много скапо...

Ще перефразирам: Търси се най-ниският разход, за подобно мероприятие.
Jubomara
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба