начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Частен имот - окупиране

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Частен имот - окупиране

Мнениеот goltak » 21 Мар 2015, 23:04

Здравейте,
става въпрос за наследствен имот от къща в която втория и първия етаж са на едни собственици втория етаж и почти целия двор на другия собственик /ние/. Ние живеем в друг град и още преди онаследяването собственика на 1 и 3 етаж /другия собственик/ е иззел част от мазето /малка част от нашата част и от неговата/ и е построил баня. Тъй като не живеем там и мазето не го ползваме го преглетнахме донякъде. Но сега съседи ни информираха, че "другия собственик" разширява гаража си като навлиза в двора който е наш по принцип без да ни информира, без да ни пита и т.н.
Бихте ли ми казали какво трябва да направя за да спра това своеволие от негова страна.
Благодаря.
goltak
Нов потребител

Re: Частен имот - окупиране

Мнениеот doc03 » 21 Мар 2015, 23:49

goltak написа:Здравейте,
става въпрос за наследствен имот от къща в която втория и първия етаж са на едни собственици втория етаж и почти целия двор на другия собственик /ние/. :roll:
.............................................................................................................
Бихте ли ми казали какво трябва да направя за да спра това своеволие от негова страна.
Благодаря.

Когато му казахте да не прави така и да възстанови първоначалното положение на нещата, "другия" собственик какво отговори?
(... може да изключите от отговора си пожеланията му за интимност с Ваши близки роднини)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот goltak » 22 Мар 2015, 08:35

За банята, дето е направил преди години, нищо не сме му казали, защото тогава там живееше болна баба и за да не я притесняваме, нищо не предприехме.
Във втория случай все още не сме видяли какво е направил, защото живеем на 250 км оттам и не сме пътували натам.
Идеята ми е да ме посъветвате как да действам, до саморазправа няма да се стигне предполагам. Ще ми се човека да бъде поставен на мястото си.
goltak
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 22 Мар 2015, 13:56

Изпрати му нот. покана или нещо, което я замества, изпълнена с люти попържни, които да ти напише някой адвокат и съкратено да означават "противопоставяне", като в същото време уведомиш общината с нарочен сигнал, като запазиш входящия номер. За всеки случай си пусни и молба за виза за проектиране.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот goltak » 23 Мар 2015, 21:45

А евентуално, бих ли могъл да му искам наем или пък да му продам тези части дето си е харесал от моя имот?
goltak
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба