начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Обжалване на покупко-продажба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Обжалване на покупко-продажба

Мнениеот red_zac » 20 Апр 2015, 18:39

Здравейте!
В какъв срок може да се атакува прехвърляне на имот, заради запазена част от наследство, при положение, че наследодателят е починал вече.
Прехвърлянето (засега още не знам, дали е покупко-продажба, дарение или прехвърляне срещу гледане) се е случило неотдавна (около месец) преди смъртта на наследодателя.
Благодаря!
red_zac
Нов потребител

Мнениеот karanedeff » 21 Апр 2015, 13:15

red_zac написа:засега още не знам, дали е покупко-продажба, дарение или прехвърляне срещу гледане

Ако е продажба или прехвърляне срещу гледане и издръжка не може да се търси запазена част.
Договорът за гледане и издръжка би могло да се атакува и да се развали - без адвокат няма да стане.
При дарение и завещание може да се търси запазена част - вж. чл. 28 и сл. ЗН :arrow:
Впрочем и продажбата би могло да се атакува - може да се окаже прикрито дарение - и отново без адвокат няма да се разминете :!:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот red_zac » 22 Апр 2015, 21:29

Да. Естествено, че не бих рискувал без адвокат.
Просто, ме интересуваше, дали има някакъв срок на обжалването?
Ако сделката е минала скоро, дали и аз трябва да побързам, за да не изтърва сроковете?
Благодаря!
red_zac
Нов потребител

Предишна

Назад към Съсобственост и делба