Здравейте,
Работя като личен състав и Ви моля да ми помогнете да разреша следния казус:
Изготвих трудов договор за назначаване на лице считано от 08.02.2005г.Същото се яви за инструксаж, запознаване с длъжностна характеристика и подписване на трудов договор на 07.02.2005г. Аз се подписах, че работника постъпва на работа на 08.02.2005г.На 08.02.2005г. личето не се явява на работа и заявява че си е счупило крак.По късно представя болничен лист с посочена причина за неработоспособността битова злополука. Необходимо ли е да се прави анкета относно причината за неработоспособността и в кои случаи се прави такава? Възникнало ли е в случая трудово правоотношение?
Благодаря Ви
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въникване на трудово правоотношение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въникване на трудово правоотношение
Щом е подписан двустранно трудовия договор е възникнало тр. ПО . Не знам каква е тази анкета .
- гала
ПОИСКАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА,ДОКОЛКОТО ЗНОМ ИМА НАРЕДБА , В КОЯТО СЕ ПОСОЧВА КАКВО ТОЧНО Е ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА.МИСЛЯ , ЧЕ СЕ ПОСОЧВА И ПО КОЕ ВРЕМЕ НА ДЕНЯ Е СТАНАЛА ЗЛОПОЛУКАТА, АКО НЕ ГРЕША БЕШЕ ПОЛОВИН ЧАС ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА РАБОТНИЯ ДЕН И ПОЛОВИН ЧАС СЛЕД КРАЯ НА РАБОТНИЯ ДЕН, НЕ Е ДОСТАТЪЧНО САМО ДА ИМА ТРУДОВ ДОГОВОР.
- kapitana
- Нов потребител
по инфото може да се съди, че е налице сключено трудово правоотношение, относно изпълнението в 7 дневен срлок от склячването лицето е длъжно да се яви за да заеме длъжността, в случая е налице болничен лист, който е представило, значи е добросъвестно. Каква анкета? разбирам, че констатацията е битова злополука. връчили ли сте му копие от уведомлението до НОИ?
- 789
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|