Здравейте, наскоро разбрах, че съм си ползвал близо 19 дни от платеният отпуск без изобщо да зная, бях си пуснал няколко месеца неплатен отпуск и след това отново се върнах на работа, но забелязах, че вече няколко месеца не си получавам фишовете за заплатата, след продължително настояване пред работодателя ми бе дадено копие на последния фиш на който пишеше, че ми е останал само един ден, оказа се, че на молбата ми за неплатен отпуск някой е надписал с друг почерк и платен отпуск в размер на 19 дни, затова и са крили фишовете ми.
Какво трябва да направя, мога ли да се оплача до инспекцията по труда, каква е правната практика в този казус
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
В платен отпуск без мое знание и съгласие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: В платен отпуск без мое знание и съгласие
Прекратено ли е трудовото отношение.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
На работа съм, с постоянен договор, ако има нещо друго питайте,
Благодаря ви
Благодаря ви
- bulgariancitizen
- Нов потребител
Хммм ...
От една страна - факта, че ви е „изгърмян“ платения отпуск е кофти. Все пак - остават още 8 месеца до края на годината и само 1 ден платен годишен отпуск. Но ... ако напуснете преди края на годината - предварително ползвания отпуск не се компенсира (за разлика от неизползвания, който се изплаща).
От друга - неплатения отпуск, над 30 дни се признава за трудов стаж по изключение. И за цялото време на неплатен отпуск - здравните осигуровки са за сметка на работника.
За оплакването - да можете. Все пак някой е действал от ваше име. Основание - примерно чл. 309 от НК.
При всички случаи - това е станало със знанието на работодателя или поне на прекия ръководител!
От една страна - факта, че ви е „изгърмян“ платения отпуск е кофти. Все пак - остават още 8 месеца до края на годината и само 1 ден платен годишен отпуск. Но ... ако напуснете преди края на годината - предварително ползвания отпуск не се компенсира (за разлика от неизползвания, който се изплаща).
От друга - неплатения отпуск, над 30 дни се признава за трудов стаж по изключение. И за цялото време на неплатен отпуск - здравните осигуровки са за сметка на работника.
За оплакването - да можете. Все пак някой е действал от ваше име. Основание - примерно чл. 309 от НК.
При всички случаи - това е станало със знанието на работодателя или поне на прекия ръководител!
- jhoro
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|