начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Възстановяване на електричество спряно от титуляр на партида

Казуси за недвижими имоти

Възстановяване на електричество спряно от титуляр на партида

Мнениеот alabala500 » 01 Фев 2024, 17:46

Здравейте,
накратко след като майка ми която не живее в България от над 25 години ме измами да ремонтирам основно и да поддържам имот който тя наследи от брат си но беше пред разпадане. Сега когато ремонта е факт тя ни гони без да ни възстанови ремонта. В четвъртък получих заведеният от нея иск и съответно ние също сме се подготвили с отговор и съоветно насрещен иск.
В петък обаче ни бе спрян тока, след обаждане в енергото ми казаха, че титуляра е подал молба и изрично е поискал токът да бъде спрян на точно тази дата.
На адреса живея с мъжът ми и двете си деца от почти 5 години, дъщеря ми е непълнолетна и никой не може да ми каже как да възстановя електричеството докато се води делото. Ние така или инъче живеем тук, дъщеря ми учи в района и като цяло сме се установили и сме си направили ремонта и нямаме намерение да освободим жилището, за да го ползват другите ми луди роднини които са в коалиция с нея, освен всичко останало те са деградирали алкохолици и до 1 месец всичко ще е в разруха и няма да остане нищо здраво за което да претендирам. С лекота доказвам подобрения за над 50 хиляди лева макар реално похарченото да е поне двойно повече, но това ще се доказва по време на делото.
Жалба пуснах в прокуратурата но разбрах, че там явно няма да стане и общо взето никой не може да ми каже какво трябва да се направи за да ми бъде възстановено електричеството на минусови температури и платени сметки. Моля за някакви идеи, каквито и да са. Най-късно утре ще си входираме отговор на иска и в последствие в законовият срок ще направим насрещен иск та въпроса ми е на база на удостоверение за това, че ще водим дела има ли шанс от енергото дс ми пуснат тока?
alabala500
Нов потребител

Re: Възстановяване на електричество спряно от титуляр на пар

Мнениеот tochotocho » 01 Фев 2024, 18:02

Съжалявам но няма кой да ви помогне. Партидата е с титуляр и той иска прекъсване на захранването. Това е нормално. Ако бяхте прехвърлили партидата на ваше име, нямаше да имате днешните проблеми. За тези пари бих си купил апартамент или го изкупил от собственика! Трябва да се мисли предварително !
tochotocho
Потребител

Re: Възстановяване на електричество спряно от титуляр на пар

Мнениеот guest1 » 01 Фев 2024, 21:18

tochotocho написа:Ако бяхте прехвърлили партидата на ваше име, нямаше да имате днешните проблеми. За тези пари бих си купил апартамент или го изкупил от собственика! Трябва да се мисли предварително !

Тук само ще добавя - смяна на титуляр на партида не става ... току така.
Необходимо е основание - документ за собственост, договор за наем или друго правно основание, за ползване на имота!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Имотни казуси