Имам НА от 1994 г., който включва 7 отделни ниви, акта е издаден след доброволна делба.
Наскоро разбрах, че едната е със сгрешен номер. Вероятно нотариуса е допуснал техническа грешка при изписването.
Какво се прави в този случай?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 22:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Грешка в НА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Грешка в НА
Привет, по принцип в случай на грашка се прави поправка. Ако е констативка КНА намерете нотариус с район на дайствие местоположението на имота и се опитайте да го убедите да напише поправката.
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Благодаря,
не е КНА,
проблема е, че вкъщи имам копие на този документ. Предстои ми да отида да поискам препис от Аг.вписване, след това ще отида до изготвилия го нотариус. Минало е много време, не знам дали ще се съгласи да прави поправка.
не е КНА,
проблема е, че вкъщи имам копие на този документ. Предстои ми да отида да поискам препис от Аг.вписване, след това ще отида до изготвилия го нотариус. Минало е много време, не знам дали ще се съгласи да прави поправка.
- shanan_d
- Нов потребител
Ако НА не е КНА, а някаква възмездна сделка става много лошо. Защото в нот за поправка трябва да се подпишат всички участващи в сбъркания НА страни. Ако са починали - техните наследници. Производството си стартира с молба до нотариуса, както всяко нотариално производство за сделка, като трябва да приложите и актуална скица на нивата със сбъркания номер. Като цяло това си е за консултация с нотариус с район на действие местонахождениено на имота. Ако пък онзи нотариус съставил сбъркания НА работи все още и е нотариус, първо опитайте с него. Част от държавните нотарита се явиха на изпит 1997 и бяха вписани като нотариуси в "първата" вълна, когато все още никой нямаше идея какво ги чака /демек милиони /.
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Идентификация на имот се прави не само по „номер“ (идентификатор), а се вписва площ и съседи - от всички страни.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
guest1 написа:Идентификация на имот се прави не само по „номер“ (идентификатор), а се вписва площ и съседи - от всички страни.
По принцип е така, но мнението няма нищо общо с темата.
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|