Здравейте.
Имам въпроси относно унаследяване на недвижими имоти. Ситуацията е много сложна, щом става въпрос относно семейни отношения. Майка ми и баща ми имат сключен граждански брак, но постоянно се карат. Нямам идея защо не се разведоха, трябваше отдавна щом не се понасят. Вместо това се нападат вербално помежду си, както и всички в този "дом". И двамата са казвали многократно, че съжаляват за този брак и че сме се родили аз и сестра ми. Но това са лични отношения и дразги.
Ясно е, че майка ми е много, много токсичен човек. Директно казано - не е добре с главата. Нито на външен вид, нито на какви ги говори при затворена врата. Пред външни хора говори като представително - прецизно и елегантно. Аз имам навършени 18 години, но тя продължава да ме малтретира. Няма да изпадам в подробности колко ми е посягала физически и психически преди и след 18г. възраст. Преди години започна да ме заплашва, че ще ме остави на улицата ако не направя "х" нещо. Каза, че ще направи "дарение" и ще предаде всички недвижими имоти на общината или човек в нужда (аз имам идея за кой си мислеше). Не знам с какво бях заслужила това отношение, при положение, че полагам грижи тип "домашна прислужница", за този ментално нестабилен човек. Цял живот помагам на семейството си и не искам да остана без дом, защото тя не е била в настроение и не съм направила нещо, когато тя е пожелала. В момента се е залежала в леглото и непрекъснато казва колко е зле и, че "вероятно ѝ остава малко". Може би преувеличава, но не смея да попитам "какво ще правим". Осъзнавам, че родителите не живеят вечно. Притеснява ме моментът, в който се случи най-лошото, след като ме е заплашвала. Възможно е да е манипулация от нейна страна, но не искам да изкочат изненади. Баща ми не разбира от право, за това всичко е на името на майка ми.
- Тя има ли право да създаде някакъв акт за наследство, без мое знание и съгласие? В който тя да е вписала като наследник жена, която ѝ се води "близка приятелка"? Докато има живи съпруг и кръвни наследници.
Или че се отказва, макар и всичко да е изрядно от към плащане на данъци и битови сметки? Без дълг към банки и т.н.
- Как и къде мога да разбера, че такъв акт съществува? Дали има институция, която може да каже, ако го е скрила.
- До колкото знам, кръвни наследници трябва да сме аз и сестра ми - 50:50. Ако актът не гласи това, може ли да оспорва актът? Ако да - къде и до какъв срок?
- Може ли и как да докажа пред държавата, че майка ми е ментално нестабилен човек - тя не излиза вкъщи, не поддържа своята хигиена, за дома да не говорим. До колко знам няма издадена жълта книжка и не взема пенсия по болест. Бих искала да имам доказателство за състоянието ѝ, ако случайно има несъответствие в акта за наследство.
- Дата и час: 22 Май 2025, 10:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|