начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

търся помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

търся помощ

Мнениеот valya » 24 Сеп 2006, 21:42

Здравейте.Имам много деликатен въпрос и незнам към кого да се обърна.От 3г.свекърва ми овдовя и от тогава почнаха проблемите.Започна се с това че не ни пускаше да ходим на село а мъжът ми има голямо желание да ходи през почивните дни и да си прави там негови работи.Но от 1г. проблема и май стана психически.Започна да събира всевъзможни буклуци от сметишето на селото да ги трупа да не изхвърля нищко от къщи да купува всякъкъв вид зеленчуци и плодове в големи количества и да ги оставя да се развалят но да ги държи в къщата си.Навсякъде висят катинарчета и всичко което може да се заключва е заключено.Постояно се заяжда говори глупости и се кара с всички.Съседите немогат да излезнат на пътя и тя ги почва през оградата.Налина на бой хвърля каквото и падне по нас.Видяхме че яде и от сухата храна на кучето.Но от 1 месец започна най-лошото.Започна да разпродава.До сега покъщнина люцерна жито гроздето от лозето а днес разбрахме че и нивите ще продава.Вижда се че психически не е добре но неиска да отиде на лекър.Как да постъпим че да я спрем да разпродава че тя утре и къщата може да продаде.Има ли начин мъжът ми да и стане настойник и тя да неможе да прави нищо без негово съгласие
valya
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 24 Сеп 2006, 22:05

Доста е сложно.Следва да се образува производство за поставяне на лицето под запрещение по реда на чл.275-277 от ГПК във връзка с чл.5 от ЗЛС.
За тази процедура следва да се обърнете за повече информация към адвокат.
gosho72
Потребител

Мнениеот valya » 25 Сеп 2006, 20:00

Благодаря ви.Днес ходих при адвокат и ми разясниха начините.Ако подам жалба в прокуратурата това ще отнеме поне един месец с изслушване на свидетели и тогава можело да бъде настанена в болница и другият начин да я закараме на лекър и да бъде приета в болница което невиждам как ще стане.Първия начин най-бързо може да стане за 1 месец което е много дълъг период.Все пак ви благодаря ще видим какво ще решим със съпруга ми
valya
Нов потребител

Назад към Семейни казуси