начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

спешно търся отговор

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спешно търся отговор

Мнениеот ira23 » 12 Окт 2006, 11:31

Надявам се да ми отговорите на въпроса.Имаме две къщи в голям двор.Едната къща е на името на баща ми,който я получава от дядо ми чрез покупко-продажба.Така половината двор и къщата са си в нашата част.Дядо ми почина преди 10 години и неговата къща и половината двор остават на баба ми,както и на баща ми и трите му сестри.В половината от двора ,който е на дядо имаме построен гараж,който дядо дарява на баща ми,обаче без земята.Баща ми почина преди две години и сега се питаме лелите ми могат ли да предявят иск за гаражите,след като те са дарени на баща ми и трябва ли ние да им плащаме земята върху която са построени.Другото ми питане е можем ли да запазим тази къща на баба ми,която все още е жива,но иска да препише нейната част на едната ми леля.Сестрите и също искат да препишат техните части на нея.Ако ние не сме съгласни как да постъпим,за да не получи служебно леля цялата къща без нашето съгласие.
ira23
Нов потребител

Мнениеот wit » 12 Окт 2006, 12:55

Най-доброто, което можете да направите, е да хванете папката с всички документи, касаещи собствеността на къщите, гаражите, земята и т.н. и да отидете при адвокат. С всички тези обяснения (извинете ме - малко мъгляви) и съвета, който някой би Ви дал, няма да струва много. По думите Ви - имота си струва консултация при добър адвокат. Успех!
wit
Младши потребител

Мнениеот ira23 » 12 Окт 2006, 14:29

Благодаря за отговора.
ira23
Нов потребител

Мнениеот ira23 » 12 Окт 2006, 15:06

Сега малко мога да поясня.Дядо е дарил на татко 1/2 идеална част от дворното място цялото, състоящо се от 1500 кв.м.,образуващо нерегулиран парцел,заедно с цялата двуетажна масивна къща,застроена върху 75 кв.м.А що се отнася до гаражите на основание чл.56 ал2 от ЗТСУ дядо е дал съгласитео си баща ми да си построи гаражи в собствения му парцел със собствени средства и за свои нужди.Друг документ не съм срещала,но мисля, че къщата на баба е в нашата регулация.Ляля ми как може да я вземе тогава след като и ние сме наследници от страната на баща ми и не сме съгласни да остане за нея.Може ли тя без нашия подпис да получи тази къща.
ira23
Нов потребител

Назад към Семейни казуси