начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Такса `разпределение на парно`

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такса `разпределение на парно`

Мнениеот jordan_rs » 05 Дек 2012, 13:16

Въобще не съм сигурен, че въпроса ми е точно за този раздел, но все пак да попитам, а ако има добри хора да ми отговорят - ще съм благодарен.
Накратко:
- Купувам си жилище в голям жилищен блок през 1995 година. Жилището е на последен етаж, никога не е имало парно отопление /съответно няма партида за парно/, макар че самия блок е на парно.
- До момента, не съм плащал такси `сградна инсталация`. Просто никой не ме е търсил за това, а и както казах - никога жилището не е имало партида за парно.

Преди една година, щранг на парното се спуква във вътрешността на моя стена. Тогава и въобще разбирам, че там върви някаква тръба. Поправям я /за своя сметка/, но духа от бутилката е пуснат. Завистливи съседи започват да питат `Защо не плащам такса сградна инсталация.

Та въпроса ми е - очевидно, че нямам особено желание да се товаря с допълнителни сметки. Съществува ли правен ред по който да ме задължат да си открия партида за парно отопление ?

Благодаря предварително.
jordan_rs
Нов потребител

Назад към Етажна собственост