начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Подялба на Дарение !

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подялба на Дарение !

Мнениеот comando » 07 Апр 2014, 12:48

Значи казусът е следния ! Преди 5-6 години майка ми и баща ми дариха на мен и на брат ми къщата ! Стана на въпрос,че тя е малка и не може да се раздели така,че да се ползва от двамата и да си изплатим един на друг някаква сума за да придобием аз или той цялата къща ! От там тръгнаха проблемите ! Той нито иска да купи моята половина нито иска и да я продава неговата част ! Може ли реално да придобие и моята половина след изтичането на 10 годишен срок в който той я е ползвал ? Пак да напомня,че аз не съм ходил там защото не мога да ползвам моята половина ! Майка ми и баща ми пък искат да развалят дарението и да я дадат на него ! Какво трябва да направя за да го накарам да ми изплати или аз на него да му изплатя 1/2 от къщата и нещата да се уредят един път завинаги ?
comando
Младши потребител

Re: Подялба на Дарение !

Мнениеот n_ikito » 07 Апр 2014, 12:57

Щом не можете да се разберете доброволно, преминете към съдебна делба. Имайте предвид, че ще загубите и двамата :idea:

Успех!
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот comando » 07 Апр 2014, 13:26

Доколкото прочетох сега за съдебната делба излиза,че съдът дава имота винаги на този който няма собствено жилище като същият е задължен да изплати в пари стойността на частите на съсобствениците за да го придобие целия ! Ако не го направи до 6 месеца имота излиза на публична продан ! Оценката на имота се прави по реална пазарна оценка ! Разбрал ли съм правилно ? Значи ако аз имам жилище ,а брат ми няма съда дава дарението на него и той требва да ми изплати половината от реалната пазарна цена на имота в срок от 6 месеца ?
comando
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 07 Апр 2014, 14:31

Съдът, дава ако някой поиска. Какво ще стане по делото, никой не знае. Потърсете си адвокат и ще разнищите вариантите...
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот comando » 07 Апр 2014, 20:38

А може ли да се разваля дарение ?
comando
Младши потребител

Мнениеот karanedeff » 08 Апр 2014, 10:05

comando написа:А може ли да се разваля дарение ?

Може да се отмени :!:
чл. 227 ЗЗД :arrow:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба